Inlägg från: Anonym (Gräddnos) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gräddnos)

    Orolig för sambons vikt

    Tycker det är fint att du bryr dig om din sambos hälsa, det visar ju att du älskar henne och att du vill ha henne kvar hos dig i så många år som möjligt till. 

    Tyvärr finns det en stigma runt just övervikt där man inte klarar av att skilja på det estetiska perspektivet och hälsoperspektivet. Det gäller dessutom åt båda hållen, kolesterolet kan exempelvis vara på tok för högt även hos en smal person, men ligga perfekt hos en överviktig. 

    Mitt råd är att skilj på de två, visa henne hur vacker du tycker att hon är oavsett, avguda hennes kropp. Om hon känner sig säker med det förstår hon bättre att du inte har "fel" anledningar.

    Det är egentligen inte en fråga om att få henne att tappa vikt, utan att bygga vanor, så börja smått. Mixa romantik med nytta, gör henne en hälsosam frukost på sängen, överraska henne med en bra middag och tända ljus. Som någon annan sa, planera en vandringsutflykt. Och tänk på att inte be henne ha vanor som du själv inte har, den typen av hyckleri slår snabbt fel. Lycka till. 

Svar på tråden Orolig för sambons vikt