Inlägg från: Anonym (från en tjockis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (från en tjockis)

    Orolig för sambons vikt

    Jag kan bara tala för mig själv, men min övervikt sitter i huvudet hur konstigt det än kan låta. 


    Jag har tidigare i livet varit aktiv, älskat att röra på mig etc. Jag var supervältränad. 


    Men nåt hände och sen i samband med att jag fick en skada som gjorde mig i princip orörlig i 6 månader så började jag gå upp i vikt. 


    Jag vet hur jag ska göra, så att tala med läkare ger ingenting. För jag har min övervikt som ett skydd. 


    Varje gång jag går ner i vikt, vare sig det är ett medvetet beslut eller blir så ändå av olika anledningar, så får jag panik och innan jag vet ordet av så sitter jag där och moffar chips eller nåt annat. Jag märker det inte ens alltid själv förrän jag börjar må illa av allt jag ätit. Som om att jag är i trans eller nåt. Asjobbigt. 


    Jag har fått gå i psykoterapi tex men de kan inte hjälpa mig. jag fick bara veta att ja men du vet ju redan varför, så då kan vi inte hjälpa dig. Det jag behöver är att komma vidare, bli av med känslan av att behöva skydd. 


    Så måste det inte vara för din sambo så klart. Men det kan vara en förklaring. Alt att hon är rädd för att misslyckas, det är jag med, jag vill inte att folk ska veta att jag försöker, för jag är rädd att misslyckas. 


    Att du börjar göra saker som främjar hennes hälsa och får henne med på det utan att hon riktigt inser det är nog den bästa lösningen. 

Svar på tråden Orolig för sambons vikt