• Johan1978

    Förlorat mitt livs kärlek -älskarinna

    Hej alla,


     


    Är desperat och vet inte hur jag ska komma vidare. Snälla undvik dömma mig utan dela med er av era erfarenheter/råd.


     


    Är en man 40+ i förhållande sedan 15år med 3 barn , bra ställt , allt bra egentligen men vi har tappat intimitet och min fru har svårt/ inte intresserad av känslor. Så glidit ifrån varandra sista 4-5åren. Dålig kommunikation med och löser inte tjafs utan tystnad .. nog känt mig lite nedtryckt och finner glädje i vänner.


     


    Har egentligen funderat på lämna i flera år men inte blivit av och vi vet både förhållandet är rätt dåligt. Inte sovit i samma säng på 7-8år.


     


    Så hände det som var väntat..


    Blev blixtförälskad i en annan tjej och vi hade världens passion och perfekt sex , djupa samtal, pratade framtid osv. 


     


    Hon gav mig 3-4 chanser lämna förhållandet men jag var för feg (kanske inte helt 100%).


     


    Så efter ett halvår dumpade hon mig och jag var så desperat berättade jag älskade henne , skickade presenter så hon blockade mig till slut överallt. Hon kunde inte leva som den andra kvinnan utan ville ha ett riktigt förhållande . Jag förstår henne innerst inne och vill hennes bästa, världens finaste tjej.


     


    Någon dag efter detta tog jag upp jag ville skiljas från min fru och hon blev förstörd.


     


    Men nu vill jag ändå se om det går få tillbaka känslor för min fru även om jag är totalt förälskad i min älskarinna. Ändå många år ihop och min fru är värd det. 


    Men hur for men tillbaka känslor , hur lång tid, går det? När alla känslor är på den andra.


     


    Nu vet jag också att den andra tjejen är på fester med ett gäng hon umgåtts med innan med övernattning  osv med bl.a. en kille hon varit med hon träffade mig men vad kan jag säga ..Är så sjukt svartsjuk och gråter / skakar när jag tänker på det.


     


    Detta är nu 1,5mån sedan och jag är fortfarande helt förstörd , drömmer, tänker på henne varje minut och älskar verkligen andra tjejen. Jag behandlade henne som en prinsessa med weekends , presenter osv. Berättade alltid hur mycket hon betydde osv.


     


    Känns som jag slarvat bort mitt livs kärlek men var ett väldigt svårt val.


     


    Har jag någon mer chans hos min älskarinna? Eller ska jag smälta allt stanna kvar 1år och se om känslor kommer tillbaka? 


     


    Mitt hjärta säger 100% den andra tjejen men förnuftet kanske bara 50-75%


     


    Helt förkrossad och funderar på om livet är värt leva utan henne varje dag.


     


    Vågar inte heller kontakta älskarinnan om jag inte kan bevisa jag flyttat eller något konkret men inte så positiv ändå ?

  • Svar på tråden Förlorat mitt livs kärlek -älskarinna
  • Anonym (sss)
    Johan1978 skrev 2022-08-05 20:58:29 följande:

    klyscha - precis panik panik..
    Nej tror inte min fru lämnar men precis jag kommer hitta annan älskarinna och bli bitter.
    Bekväm el feg och tiden går. 


    Du tänker alltså redan nu, att du skulle hitta en ny älskarinna? Hon var ju alldeles nyss ditt livs kärlek? 
    Nej, det var nog inte så, det var nog mest kåthet i den ekvationen men du förväxlar det med kärleken, om du redan börjat tänka på att du kommer träffa någon annan. 
  • Studentpappa

    Det här med att sova i olika sängar måste ju vara det mest effektiva sättet att döda ett förhållande. Varför gör man det?

    Är det att någon part snarkar? Min sambo för ofta ett jäkla liv med snarkande etc. på nätterna så jag kan ju förstå det till viss del och ibland byter jag rum, men jag väljer ju hellre öronproppar. Att inte sova tillsammans blir ju som att bo med en kompis..


    Ride it like you stole it
  • Anonym (anonymlo)

    Det är nog väldigt lätt att säga att du borde lämna din fru - eftersom hon förtjänar bättre än en man som är otrogen bakom ryggen på henne - men efter ett så pass långt förhållande förstår jag att det känns svårt. Jag tycker att det är dags för dig, om du inte redan har gjort det såklart, att vara ärlig med din fru och berätta om din otrohet. Ge henne alla fakta så att hon kan göra en rättvis bedömning om sina känslor för dig. Du måste också reda ut vad du vill innan du tar ett beslut. Det kommer nämligen inte att bli ett bättre äktenskap om du bestämmer dig för att försöka rädda det men inte går in i det 100%. Om du däremot kämpar med allt vad du är värd tror jag att chansen är större. Det finns nog väldigt många äktenskap som dalat och som känts som totaldöda återvändsgränder men som med arbete och engagemang lyfts upp igen. Det krävs hårt arbete från bägge parter och just nu är det tyngsta lasset ditt. Som sagt, om din fru inte vet om något måste hon få veta. Det är inte rättvist mot henne att låta henne tro att ert äktenskap är något annat än vad det är. Man måste veta om vad man räddar för att det ska få en så bra chans som möjligt och om ni sära på er måste hon ju få veta alla orsaker.

    I korta drag: Berätta allt (om det inte är gjort), fundera på vad du vill och ge det lite tid, låt också din fru fundera på vad hon vill utifrån alla omständigheter. Det beslut som än tas måste sedan göras fullhjärtat.

  • Anonym (Hästens)
    exandthecity skrev 2022-08-05 23:26:49 följande:

    Va en bra far för dina barn.


    Det är alltid ett bra riktmärke.

    Men en glad lycklig pappa är nog en bättre pappa också.

    Så många pappor som inte bejakar kärleken. Vem/vad förutom barnen gör honom lycklig.

    Jag tycker TS har tappat fotfästet, bör fundera på när i livet mår han bra. Är det med frun eller sin älskarinna.

    Otroheten är inget han ska vara stolt över men han borde reflekterat mer och hittat ett nästa steg. För sig och barnen. Nu är han i en gröt och barnen verkar inte vara i fokus alls... 
  • Anonym (M)

    Du borde skilja dig, vara själv och jobba på dig själv. Bli självständig och få självförtroende. Som det är nu verkar du ju inte klara dig utan en kvinna/kvinnor.

  • Anonym (A)
    Anonym (....) skrev 2022-08-06 23:24:21 följande:
    Du borde lämnat din fru. I detta fall inte bara före du låg med någon annan bakom hennes rygg, utan för flera år sedan!

    Men det är lätt att vara efterklok! Nu får du försöka blicka framåt. Ta tid för dig själv till att verkligen reda ut vad DU vill- för DIN skull, inte för att någon är värd mer eller för att barnen ska få växa upp med båda sina föräldrar under samma tak. Vad vill du? Även om det inte blir något med älskarinnan så var hon, och dina känslor för henne, kanske det som fick dig att vakna. Lättare är ibland att tänka "vem vill jag INTE vara utan" snarare än "vem vill jag leva med".

    Jag tycker din fru är värd det bästa, och jag kan inte se att det skulle vara du!

    Mvh en älskarinna som dagligen får höra "jag älskar dig" av någon som lever med en annan kvinna.
    Håller med
  • Lena5

    Oavsett om du och din fru fortsätter tillsammans eller skiljer er, så behöver ni båda få hjälp med och lära er att prata om känsliga saker.

    Så att fortsättningen på era nya eller er gamla relation inte blir likadan om den hittills har varit för er (dålig kommunikation när det gäller känslor och  om hur man ser på förhållandet. Att man fastnar i stumhet)

    Gå till en vettig familjeterapeut, det kan bli början på en bättre relation mellan er, eller så får ni stöd att göra en vettig separation.

    Oavsett vad det blir så får ni träning i att ta tag i svåra knutar.
    Det är ovärderligt i framtiden.
     

  • johan782

    Tack för alla svar! Min första tråd och varierande svar och  en del inte lika schyssta men kanske rättvist. Tror för jag är man som jag får mer raka svar . Även om jag är jäkligt känslig vid detta. Så räcker inte med typ - ryck upp dig osv. 


    Lite mer fakta - började glida isär när yngsta barnet sov med frun och sedan pågått. Tappat varandra på vägen som jag gissar är vanligt. 3 barn mellan 8 och 13.

    Min älskarinna (första gången ska jag nämna med) hade de personligheter som min fru aldrig haft. Fysisk, samtal med djup mer liknande intresse osv. Galet bra sex Oändliga samtal och kanske träffades mycket med.

    Men eftersom jag ändå någonstans hade kärlek kvar till min fru så var det ett jäkla svårt val lämna. Framförallt också all historik och bekvämlighet. Tvekade varje dag och tog upp det men kom inte längre. Nu hade jag lämnat tror jag.


    Så vill verkligen ge mitt förhållande och min familj en sista chans och se om det går reparera. vi hade grymma första år som alla andra. 


    ((Men igen om jag ska lyssna på hjärtat så vill jag separera, tyvärr.)) kommer jag ångra mig?


    Läser om tips för få bort tankar och mår fortfarande fysiskt illa , så jäkla förstörd och vet mitt eget fel men måste komma över henne om kunna ge min fru en chans. 

    Igen ,enormt tacksam för era synpunkter aldrig mått så här kasst .


    Hur kan man få bort tankar som kommer upp Var 5:e minut.. 

  • Anonym (sss)
    johan782 skrev 2022-08-07 20:19:51 följande:

    Tack för alla svar! Min första tråd och varierande svar och  en del inte lika schyssta men kanske rättvist. Tror för jag är man som jag får mer raka svar . Även om jag är jäkligt känslig vid detta. Så räcker inte med typ - ryck upp dig osv. 


    Lite mer fakta - började glida isär när yngsta barnet sov med frun och sedan pågått. Tappat varandra på vägen som jag gissar är vanligt. 3 barn mellan 8 och 13.

    Min älskarinna (första gången ska jag nämna med) hade de personligheter som min fru aldrig haft. Fysisk, samtal med djup mer liknande intresse osv. Galet bra sex Oändliga samtal och kanske träffades mycket med.

    Men eftersom jag ändå någonstans hade kärlek kvar till min fru så var det ett jäkla svårt val lämna. Framförallt också all historik och bekvämlighet. Tvekade varje dag och tog upp det men kom inte längre. Nu hade jag lämnat tror jag.


    Så vill verkligen ge mitt förhållande och min familj en sista chans och se om det går reparera. vi hade grymma första år som alla andra. 


    ((Men igen om jag ska lyssna på hjärtat så vill jag separera, tyvärr.)) kommer jag ångra mig?


    Läser om tips för få bort tankar och mår fortfarande fysiskt illa , så jäkla förstörd och vet mitt eget fel men måste komma över henne om kunna ge min fru en chans. 

    Igen ,enormt tacksam för era synpunkter aldrig mått så här kasst .


    Hur kan man få bort tankar som kommer upp Var 5:e minut.. 


    Du är inte TS. Iaf är det inte samma konto. TS kallade sig Johan1978.
Svar på tråden Förlorat mitt livs kärlek -älskarinna