• Tow2Mater

    Utanförskap att inte dricka?

    Har varit på båda sidor i perioder. Aldrig erfarit att det ena eller andra inte accepterats, men de som verkar lite dömande har klart varit överrepresenterade i gruppen som aldrig dricker (tänk lite munsnörpande medan de avslutar med orden men alla gör ju som de vill) .

  • Tow2Mater
    Anonym (Lin) skrev 2022-08-06 02:45:53 följande:
    Nä, tvärt om. Jag upplever att fulla människor inte är sociala, att de blir bortkopplade socialt från varandra. När man är nykter och umgås med någon nykter tar man in så mycket mer av ansiktsutryck, känslor, kroppsspråk, energiläge m.m. att man verkligen umgås. Man känner in varandra med närvaro. Når varandra på riktigt. Autentiskt.

    Som full blir det som en bubbla runt personen, som pratar/gapar till/med andra som också är som i bubblor av att vara sinnesförändrade/bortdomnade/frånvarande/avtrubbad e.

    Så umgås bara med folk som inte är fulla, jag går hem tidigt för jag får inget socialt utbyte när folk är fulla (inne i "bubblor"). Fram tills de är fulla är vi sociala. Sedan går jag hem och har haft en bra kväll av socialisering och hoppar fylleriet som hade gett tråkiga upplevelser för mig som jag inte vill ha. Fulla människor är inga jag vill umgås med.
    Ar det du som blir full av ett glas vin?
Svar på tråden Utanförskap att inte dricka?