Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    Utanförskap att inte dricka?

    Anonym (Socialt glidmedel) skrev 2022-08-05 22:29:29 följande:
    Ja om jag ska vara ärlig mot mig själv så kan jag känna att jag missar saker som väljer att inte dricka. Men samtidigt tycker jag inte det är värt priset att må dåligt en eller två dagar efter. Sen tycker jag inte det är speciellt gott heller, och jag tycker faktist inte det är så fantastiskt roligt att bli full heller. Så jag har testat att dricka ganska många gånger, men det är inget jag fastnar för. Jag har heller aldrig varit sådan att jag går out of my way för att andra ska tycka att jag är rolig att umgås med. Jag tror ändå på att man ska följa sitt hjärta och göra det man själv tycker är roligt, och inte bara bli en kopia av alla andra för att bli mer omtyckt.

    Men som med allt annat så finns det både nackdelar och fördelar med att inte dricka.

    Mår man dåligt dagen efter har man fått i sig för mycket och man måste inte bli aspackad. I vanlig FL anda finns det bara två läger, antigen dricker man inget alls eller så ligger man i närmsta buske och kräks och har minnesluckor efteråt. Jag vet ingen vuxen person som dricker för att bli omtyckt. Du pratar om tonåringar. 


    Jag dricker inte själv av en massa anledningar, det som stör mig är resonemanget du för inte att du är nykterist. 

  • Glinda från Oz
    Anonym (Socialt glidmedel) skrev 2022-08-05 23:32:38 följande:
    Har i stort sett inget intresse av att dricka måttligt heller. Folk dricker av två anledningar, för att det är gott eller för att bli berusade. Sen finns det givetvis olika grader av berusning. Men jag finner inget större nöje i att varken bli måttligt berusad eller att supa sig redlös. Sen tycker jag inte det är gott heller.

    Nej när man är vuxen så har ju ofta tåget gått och man har gjort sitt val. Jag känner mig dock fortfarande som en sökare fast jag är vuxen och jag kanske "borde" ha hittat min plats i livet vid det här laget. Livet ser inte likadant ut för alla vuxna vet du.
    Dricka kan man både börja med och sluta med i vilken ålder som helst. Vad menar du med hitta sin plats i livet? Är att dricka eller inte din stora livsfråga? I så fall har du problem. 
  • Glinda från Oz
    Anonym (Annars helt ok) skrev 2022-08-06 18:38:37 följande:
    Nej, jag äter många middagar utan alkohol. Men när man bjuder in till fest eller finare middagar så ska man utgå från vad GÄSTERNA uppskattar och FÖRVÄNTAR sig bli serverade till maten. Det hör till vett och etikett att erbjuda vin/öl på finare middagar och fest. 
    Då är du en sådan där jobbig gäst som tror att det är en resturang där du kan specialbeställa och få allt du pekar på. 

    De som kommer på middagen känner förhoppningsvis den som bjuder och då vet de vad som väntar. Att bjuda på något man aldrig skulle äta/dricka själv är inte vett och etikett. 
  • Glinda från Oz
    Anonym skrev 2022-08-07 16:09:23 följande:
    Nåja, du började med att tala om för mig vad jag inte "förstår" när jag de facto bara har en annan åsikt. Och förmodligen bättre utvecklade smaksinnen.

    Och jag väljer både in och bort precis efter vad jag värderar. Sen om det inte passar dig? So what?

    Sen, utöver det, så har jag redan skrivit att värden inte behöver bjuda på vin men tala om det så jag kan ta med egen måltidsdryck.
    Och så tycker jag att alkoholfria tillställningar är för beigea för min smak. Vilket jag också har rätt att tycka.

    Jag omger mig med människor som delar mina värderingar. Det blir bäst så. Nykteristerna kan jag ta en fika på stan med, en slät kopp kaffe räcker. Möjligen med en ostfralla.
    Om du väljer alkoholen framför allt annat i livet så har du alkoholproblem. Det är inte sunt att välja alkohol framför vänner och tycka att allt i livet blir tråkigt om man inte får dricka. 
Svar på tråden Utanförskap att inte dricka?