Inlägg från: SaSeLa |Visa alla inlägg
  • SaSeLa

    Missfall i vecka 16 efter fler dagar med sammandragningar

    Jag hade redan under onsdagen fått lite blödningar och sammandragningar cirka var 20:e minut men kontaktade inte vården förrän dagen efter. Fick en tid till Kvinnokliniken under torsdagen där fostret hade det bra och det fanns inget tecken på att något skulle vara fel.
    Dagen efter ringer jag igen då jag inte fick information hur jag skulle tolka sammandragningar. De sa att det kunde bero på stress så jag vilade och använde värmekudde emellanåt.
    Jag ringde vården varje dag om att sammandragningarna gjorde ondare och kom oftare men eftersom att läkaren sagt att allt såg bra ut så litade jag på dem.
    Söndag morgon åkte jag till Kvinnoklinikens jour och träffade en annan läkare som gjorde samma bedömning genom ultraljud att fostret mår bra. Alvedon och vila var det som gällde.
    Söndagkväll kl 23.06 befann jag mig igen på Kvinnoklinikens jour mes värkar en gång i minuten. De ledde mig till väntrummet där vattnet gick 23.30. Leds till en toalett där de ska titta på bindan men de tycker inte att de ser något. De vill leda mig tillbaka till väntrummet men jag säger att jag stannar på toan och de lämnar mig där. Jag känner att nu måste jag ta av mig allt på underkroppen och strax efter kommer fostret ut 23.43.

    Jag vet inte hur jag ska gå vidare. Känner att jag inte blev lyssnad på alls. CRP togs inte förrän på söndagsmorgonen vid andra läkarbesöket och det låg på 78-86 men ändå reagerade ingen. Jag kan inte komma över att om prover hade tagits vid första besöket, hade man kunnat stoppa detta? Vi hade väntat i 12 år på detta barnet, en liten pojke. 


    Hur går man vidare? Flashbacks med bilder, scener och ljud kommer närsomhelst och golvar mig. 


Svar på tråden Missfall i vecka 16 efter fler dagar med sammandragningar