• Anonym (Gamma­lt svensk­t?)
  Fre 12 aug 2022 07:49
  10387 visningar
  78 svar
  78
  10387

  Jag la upp en tråd om flicknamn

  Anonym (Moos) skrev 2022-08-12 00:03:17 följande:
  Att namnet i sig är gammalt 

  Är kriterierna att namnet i sig ska vara gammalt får du plocka bort en del på listan… o sedan är frågan är det ett gammalt svenskt namn ni vill ha eller bara ett gammalt namn? .. Elina tex är ett vad jag vet gammalt namn…men inte gammalt i Sverige..svenska barn började få det namnet någon gång på 90 - talet ..
  Nyare namn på din lista är Ella, Ellie,Emmy,Emilia , Elif??? Elive är jag också tveksam till…
  Sedan fanns det precis som idag smeknamn förr… det fanns de som kallades tex Ella.. men då hette de oftast Gabriella  som förälder gav du ditt barn ett riktigt namn ( o i vissa fall om vi går lite längre tillbaka så gav prästen barnet ett riktigt namn vid dopet om han ansåg att föräldrarnas förslag inte dög ..har tom en arbetskamrat från ett av våra nordiska grannländer där prästen inte accepterade föräldrarnas namnval utan argumenterade emot ..min kollega heter Carola o prästen tyckte att det inte var ett riktigt namn utan att hon istället borde hetat Anna eller Karin  el dyl..min kollega är 50+ ) 

  Av din lista skulle jag personligen välja Emma eller Elsa i första hand om det vore ett svenskt gammalt namn jag vill ha..annars skulle även Elina finnas på min lista..
  absolut inte Elvira… tänker bara på 91-an o Popeye ( tappade helt vad den seriefiguren heter på svenska.. sjöman som äter spenat )

  Andra namn på E … Ebba , Eivy ..inte lika gammalt som tex Elsa men fint ändå..Elisabet, Embla ( om ni vill gå på nordisk mytologi) Edit , Estrid,Eva( verkligen klassiskt..finns ett antal oavsett vilken ålder du tittar på) …..

Svar på tråden Jag la upp en tråd om flicknamn
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.