• Thu 11 Aug 2022 22:29
    188591 visningar
    815 svar
    -5
    815
    188591

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Vi drömmer om ett tredje barn och ska försöka förverkliga den drömmen genom IVF(ICSi). Vi har nämligen inte bara åldern emot oss (fyller 42 senare i år och mannen 48), mannens simmare är dessutom färre och många Av dem har ett avvikande rörelsemönster. 
    Vi har 2 IVF-barn sen tidigare som vi hade turen att få på 3:e respektive 1:a försöket ????


    Nu ger vi det tre försök att förhoppningsvis utöka familjen. 
    Är förväntansfull men också väldigt orolig och spänd inför detta . Vore kul att följa andra klinkande situation. Välkomna hit! 


     

  • Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?
  • Tue 16 Aug 2022 23:47
    #1

    Ingen? 

  • Thu 25 Aug 2022 23:40
    #3

    Åh vad roligt! Då är vi två iallafall Glad

    Jag får mens inom de närmsta dagarna och då kör vi igång med sprutor ? Känns riktigt nervöst nu när det är så nära. Har ju gjort detta förr men det var 8 år sen sist. 


    Kör ni också med Menopur?
    Hur har det gått de tidigare behandlingarna? Antal befruktade  ägg osv? 

  • Fri 26 Aug 2022 23:24
    #5

    Åh, stackare som blev överstimulerad. Är min skräck. Ska spruta så hög dos Menopur känns det som ; 375. Nu var det iof 8 år sen jag gjorde detta sist men då hade jag betydligt lägre dos ( med annan typ av hormon) .
    Vad har du haft för dos/- er?
    Jag hoppas på er nästa gång. Ofta behöver man ju ett par ggr på sig för att reglera doser rött bl a.

    Jag känner mig peppad för denna omgång men samtidigt jätterädd . Vi har ju haft turen att ha fått 2 friska barn . Vågar vi börja om ?! Klarar min kropp detta? Också rädd för att det inte ska lyckas såklart. 


     

  • Mon 29 Aug 2022 16:04
    #7

    Ok. Får hoppas att jag inte blir överstimulerad . Extra nojig då jag var lättstimulerad med en betydligtlögre dos då jag hade Puregion sist. Tror jag sprutade 125 då. Men det är säkerligen åldern. Men  när upptäcktes din överstimulering? Jag ska få gå på UL under sprutperioden för att se vad som händer fast det gör väl alla kanske ?
    Jag har fått ta AMH värde men inte AMF ? Vad är det? Jag hade iallafall 2.0 i Amh och det var bra sa de. 


    Nej har ännu inte börjat men mensen kommer vilken dag som helst nu ? Börjartyp få kalla fötter men vet att jag ångrar mig om jagande kör. 

  • Sat 3 Sep 2022 22:52
    #8

    Nu är jag igång! Tredje dagen idag 💉

  • Tue 6 Sep 2022 18:51
    #12
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-04 08:20:31 följande:
    Oh så härligt! Har det gått bra hittills? Här är jag i väntan på behandling. Min temp sjönk något idag och har lite molnande värk så mensen kanske t om kommer några dagar tidigare. Egentligen ska den komma på torsdag och vanligtvis kommer den så som min app förutser att den ska komma. 

    Ser att jag skrev fel, skulle ju vara AFC Skrattande jag hade 32 så så iaf ett bra nummer men tyvärr har det ju inte gett någon lyckat resultat än för oss Obestämd saxade nedan från en sida som förklarar det väldigt bra 

    Antral follicle counts are a good predictor of the number of mature follicles that we will be able to stimulate in the woman?s ovaries when we give injectable FSH medications that are used for in vitro fertilization. The number of eggs retrieved correlates with IVF success rates.

    25-34
    Normal
    (good) antral count, should
    have an excellent response to ovarian stimulation.
    Likely to respond well to low doses of FSH drugs.
    Very low risk for IVF cycle cancellation. Some risk for ovarian overstimulation if a Lupron trigger is not used for final egg maturation injection.
    Excellent pregnancy success rates.
    Hittills har det gått bra förutom att jag åkt på en urinvägsinfektion mitt upp i allt... Bättre nu  tack vare penicillin.  Meddelade kliniken som sa att det inte ska påverka behandlingen, Hoppas det är så.
    Började med den andra sprutan igår också som ska förhindra för tidig äl och den var ju mindre rolig. Tjock nål och sved en massa efteråt samtidigt som jag var helt rödflammig på huden . 
    Imorgon ska jag på VUL för att se hur det ser ut. Är lite nojig över att det inte ska finnas tillräckligt många äggblåsor. Samtidigt är jag också lite nojig åt andra hållet -att det ska vara väldigt många och att jag kommer bli överstimulerad. 

    Fattar fortfarande inte riktigt vad AFC är för nåt...  Jag har som sagt bara fått ta AMH och FSH.

    Såg i ditt inlägg här ovan att du är igång nu också! Heja! Vilken dos är det du tar nu?
  • Tue 6 Sep 2022 18:56
    #13
    blomma79 skrev 2022-09-05 17:34:01 följande:

    Hoppar in här, fyller 43 om ett par veckor Och har försökt få ett fjärde barn . Har försökt sedan hösten -2020 och fått 3 missfall i rad , sista missfallet var för ett år sedan och har inte lyckats bli gravid igen. Kan ivf hjälpa oss eller är det inte lönt? De har väl mer ägg att jobba med på en gång än att vi ska hoppas på guldäggsgalan varje månad? är så förvirrad, vet inte vad vi ska göra. Har AMH  2,1 


    Hej och välkommen!
    Kul att vi blir några fler här inne... Såg att det är runt två tusen som kikat in. Borde väl finnas några fler 40 plussare som gör IVF bland dessa tycker man Skäms.

    Tråkigt att höra att ni fått flera missfall. Måste vara fruktansvärt. 
    Tufft att det inte bara är svårt att överhuvudtaget bli gravid i vår ålder- dessutom är missfallsrisken så mycket högre ... 

    Tycker absolut att ni ska prova IVF om ni har orken och möjligheten! 
  • Thu 8 Sep 2022 20:57
    #15
    Lilleplutt2022 skrev 2022-09-08 19:04:50 följande:
    Hur gick det på ultraljudet? Var allt ok? Har du fått tid för äp?Glad

    Jag är nu inne på 4 dagen. Har känt av molnande värk i  äggstockarna sen igår och så har jag lite yrsel men annars går det rätt ok. Tar 150 gonal-f och 75 menopur. Imorgon lägger vi till fyremadel , tror det är den sprutan du skrev om och ja den är inte alls trevlig. På måndag ska vi på ultraljudet. Så nu är det bara att vänta och se. Skrattande
    Jag bytte chef och avdelning i torsdags. Berättade idag för min chef och en till kollega att vi genomgår ivf känns bra då jag måste ställa in alla möten på kort varsel när det väl är dags för äp och återföring Glad

    Jodå det gick väl ganska bra. Hade 9 mognande äggblåsor men ska tillbaka imorgon. Troligtvis ÄP på måndag ?. Känns jättenervöst! Har liksom glömt hur det var men minns ändå delar och det gör mig lite nervig . kommer dock ihåg att man fock bra med lugnande - jag gillar dock inte att vara FÖR borta ? 


    Spånnande att du också är igång och ligger hack i häl efter mig ! 


    Måste också vara skönt på ett sätt att vara öppen på jobbet om behandlingen. Jag har inte känt att jag velat vara det dock så det är lite me att hitta på ursäkter och försöka hitta tider där det märks mindre om man är borta?. 

  • Sat 10 Sep 2022 17:56
    #18
    Mammy2 skrev 2022-09-09 11:34:45 följande:

    Hej! 


    hoppar in i tråden. Jag själv är 32 och försöker bli med barn. Jag har två barn sen tidigare genom IVF. Jag försöker för tredje barnet me annan partner. Vi har gjort ett färsk försök utan resultat, sedan körde vi ostimulerad återigen utan resultat. Nu har vi kört med stimulerade den 5/9 . Jag är på ruvardag 4 idag mer 6 dagars blastocyst. Har absolut inga symptom, livrädd att även denna gång ska misslyckas:( 


    vi har två styck till Blastocyst kvar men vill så hemskt gärna att denna gång ska vi lyckas. Det är väldigt psykiskt påfrestande:( tar tär på en. 


    Jag försöker ta det lugnt så mycket jag baran kan , vi har test datum den 20.  


    Hej och välkommen!
    Håller med om  att det är mycket påfrestande detta. Håller tummarna för att det är guldägget du ruvar på. Man behöver ju inte ha symptom. 


    Jag ska på äggplock på måndag . Känns helnervigt. Är både nervös för själva plocket men får också för mig att jag ska ägglossà innan måndag.

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?