• Anonym (Shiny­)
    Tue 13 Sep 2022 16:38
    188298 visningar
    815 svar
    815
    188298

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Hej! 


    Vad roligt att ha hittat denna tråden! Jag är själv 41 år och på god väg att bli 42. Har precis påbörjat IVF för att försöka få ett tredje barn. Vet att det kan vara svårt i denna ålder men hoppas så innerligt att det fungerar! 
    Ska genomgå ett kort protokoll, började med Menopur igår. 


     


     

  • Anonym (Shiny­)
    Fri 16 Sep 2022 15:38
    #34

    @Drömmenom3

    Ja verkligen liknande situation! Vad roligt att det har gått så bra för dig hittills! 😊

    Min dos Menopur är 225. 
    Jag har fått en lägre dos eftersom jag har PCOS och därför lätt kan bli överstimulerad. Jag var på UL idag och fick veta att slemhinnan såg bra ut, men ska höja dosen Menopur till 287,5 för att få igång fler äggblåsor. Ska dit igen på måndag och vid behov ytterligare ett UL innan äggplock.


    Idag ska jag börja med Fyremadel också, tycker att det är lite jobbigt med sprutorna... 

    Detta är min första IVF så det är både spännande och läskigt. Med mina tidigare två graviditeter så lyckades jag enbart med ägglossningsstimulering (Pergotime) men då var jag också yngre. 


    @Lilleplutt 

    Stort lycka till på äggplocket! 


    Håller tummarna för att det går vägen för oss alla❤️

  • Anonym (Shiny­)
    Sun 18 Sep 2022 12:10
    #44

    @ Blomma79 

    Stort grattis till plusset! 😊

    @ Lilleplutt2022

    Härligt att höra att ditt äggplock gick bra och att så många blev befruktade! Låter toppen att ni har möjlighet till överföring dag 5. 🌸
    Själv har jag ca en vecka dit? 

    @ Drömmenom3 

    Jag förstår verkligen din oro kring över att man ska ?leva rätt? och inte stressa osv.
    Känner också lite press att jag inte får stressa och inte tänka för mycket på ivf behandlingen men samtidigt är det nästan omöjligt? Det känns som att det står så mycket på spel. Vi satsar ju mycket pengar, tid och energi på detta och då är det ju självklart att man inte tar lätt på det och försöker göra allt man kan för att försöka optimera chanserna. Samtidigt så är livet hektiskt som det är med jobb och familjeliv.


    Så jag håller med om att det är lättare sagt än gjort att leva som vanligt. Men man får väl göra så gott man kan? 

  • Anonym (Shiny­)
    Sun 18 Sep 2022 12:14
    #45

    Ser att det smyger sig in frågetecken ibland när jag skriver andra tecken, ni får ha överseende med det. ☺️

  • Anonym (Shiny­)
    Mon 19 Sep 2022 17:25
    #49
    Drömmenom3 skrev 2022-09-19 16:30:30 följande:

    Men stackare! Hur mår du idag Hjärta? Pratat med kliniken?


     


    Jag ringde kliniken och frågade om våra embryon och de hade kunnat frysa en och det var på dag 6. Jätteglad för det såklart men hade såklart hoppats på fler. Vi hade ju 7 normalt befruktade på återföringsdagen . Men alltså då endast ett av sex som utvecklats normalt?.  Vill inte vara för pessimistisk men kan inte låta bli att tvivla på embryot jag ruvar på? Varför skulle det klara sig liksom?! Får jobba på att tänka positivt!


    Förstår att du hade hoppats på fler men så bra att du fick ett 6 dagars i frysen! Det är ju toppenbra! Samt att du ruvar på ett i tillägg. ❤️


     

  • Anonym (Shiny­)
    Mon 19 Sep 2022 17:45
    #50

    @Lilleplutt
    Usch , låter  inte roligt med värk och överstimulering. Mår du bättre idag? 

    Själv var jag på mitt andra ultraljud idag. Blev jättebesviken och ledsen när jag fick reda på att jag sannolikt blivit så överstimulerad att jag inte får tillbaka något alls denna cykel. 😔 Allt som plockas ut på fredag på äggplocket ska de istället försöka frysa. Om det blir som de tror så får jag vänta ca 2 månader för återförande. Det känns som en evighet men man måste tydligen låta det gå en hel ostimulerad cykel emellan, innan det blir aktuellt att på nästkommande cykel återföra något (om jag får något till frysen vill säga). Just nu känns det jättetungt. Detta kom lite som en chock. 

  • Anonym (Shiny­)
    Tue 20 Sep 2022 16:55
    #53
    Drömmenom3 skrev 2022-09-19 17:58:05 följande:
    {#emotions_dlg.flower}

    Åh, förstår att du är besviken Hjärta Hur många äggblåsor hade du? Och hur mår du?
    Dock har jag hört att det positiva med överstimulering är att äggstockarna svarat bra så antagligen får du många fina ägg och kanske också ett helt gäng till frysen!
    Två månader kanske känns mycket nu men det kommer gå så snabbt. Kommer också behöva hoppa över en cykel om detta inte lyckas innan vi gör nästa försök. 


    Tänk dock som sagt att du antagligen kommer få ut många ägg och förhoppningsvis flera som går att frysa varpå du slipper sprutor och hela faderullan sen när ni kör igång igen. Överstimulering är inget att leka med. 


    Håller tummarna för många guldägg på fredag!
    Ta hand om dig{#emotions_dlg.flower}


    Tusen tack för dina stöttande och uppmuntrande ord. 🌸 Det värmer! ❤️

    Jag hade många äggblåsor igår på ultraljudet, minst 28 som var mellan 12-16 i storlek, och dessutom en massa smått som höll på att komma. Jag har fått sänkt dos nu och ska ta sista sprutorna idag. Imorgon ska jag ta Synarela nässpray och sedan inget alls på torsdag. 

    Men jag känner inte av överstimuleringen, bara lite svullen om magen men i övrigt mår jag bra. Vid första ultraljudet hade jag endast några få äggblåsor som hade kommit igång och tre dagar senare hade det alltså ökat markant. Det var bland annat därför jag blev så förvånad. 

    Jag håller motvilligt på att försöka acceptera läget även om jag har en liten förhoppning att det ser annorlunda ut på fredag, att läkaren ska säga att det har lugnat sig och att en återföring trots allt är möjlig. Ska försöka fokusera på det positiva och nästa steg är ju äggplocket och då håller jag tummarna för att vi får ut några fina guldägg. ✊

  • Anonym (Shiny­)
    Tue 20 Sep 2022 17:00
    #54

    Lilleplutt, skönt att du mår bättre! 😊

    Får man fråga vilka tillskott och vitaminer du har ätit för att förbättra äggkvaliteten?

  • Anonym (Shiny­)
    Tue 20 Sep 2022 17:09
    #55

    Lilleplutt, önskar dig lycka till på ET, det var väl imorgon? 🥰

  • Anonym (Shiny­)
    Tue 20 Sep 2022 17:13
    #56

    Drömmenom3, vilken ruvardag är du på nu? När är det dags för test? 😊

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?