• nernu

    Respektlöst eller överkänsligt?

    Driver ni nu? TS tar allt ansvar hemma och ser till att barnen har kläder och kommer till läkare. Nu har det kört ihop sig och blivit stressigt och då är alla överens om att man måste prioritera och det viktigaste i den här situationen är att pappan, som varit ledig hela sommaren, får träffa vilken vän som helst just den här dagen. Inte konstigt att ts är stressad och får lite tunnelseende när hon ska ansvara för allt och får eventuellt lite hjälp om pappan inte kommer på något roligare. Usch. 

  • nernu
    Anonym (överdrivet) skrev 2022-08-15 09:59:56 följande:

    I grunden är problemet att ni inte har planerat och använt tiden innan semestern tillräckligt väl. Då får det vara lite ostädat och ofärdigt ett tag.


    Jobbar man så jobbar man och då behöver man de pauser och raster man har, så är det för mig iaf. Om jag jobbar hemma så innebär det inte att jag ägnar mig åt hushållsarbete på rasterna.


    Att hela tillvaron skulle krascha för att det försvinner en eller två timmar av städtiden kan jag inte förstå riktigt, det är en inställningsfråga.
    Kanske tycker du det är jättejobbigt att vara själv med barnen och samtidigt förväntas få saker gjorda? Det är fullt naturligt och rimligt i så fall (känner igen) men det är inget som ska lastas över på mannen som jobbar. Inte under hans arbetsdag iaf.


    Lösningen är att ni får prioritera städ och fix efter hans arbetstid.
    Har du varit hårt belastad med hem och ungar så får han ta över och så tar du lite egentid på em/kväll eller nån gång under helgen. så du får ladda dina battterier lite.
    Sen bör ni rimligen kunna få loss ett par rejäla timmar under helgen för att städa och fixa iordning det som ska göras.
    Tagga ner och stressa lite mindre, det blir inte mer gjort och ni får det knappast bättre ihop. 


    Jobbar man så jobbar man och då spelar det ingen roll om barnen har skor och kläder? Det privilegiet har man inte som förälder. 
Svar på tråden Respektlöst eller överkänsligt?