• Fri 12 Aug 2022 13:39
    8939 visningar
    71 svar
    +1
    71
    8939

    Respektlöst eller överkänsligt?

    Anonym (Ogin) skrev 2022-08-12 13:08:15 följande:
    Han uppgift var att hålla ett öga på barnen medan jag tvättar. Och det handlar om en dag. EN dag. 
    Det låter som om ni i grunden har en väldigt skev arbetsfördelning av hushållsarbetet och att det här blev droppen för dig. För annars kan jag inte förstå varför stövlarna och tvätten inte bara får ta lite längre tid än vad du först planerat. 
  • Fri 12 Aug 2022 15:22
    #22
    +2
    Anonym (Ogin) skrev 2022-08-12 15:18:54 följande:

    Anonym (fattar) skrev 2022-08-12 15:13:44 följande:
    Du verkar väldigt upphakad på det här som din man gjort och återkommer hela tiden att du bara krävt något av honom denna ENDA gång och att du känner dig så besviken och arg att han inte ställde upp. Men du undviker alla frågor om hur ni brukar ha det och hur uppdelningen av hemarbete ser ut vanligtvis. 

    Men, jo, vi alla som läser fattar att du är arg och besviken. Men du verkar också ganska rigid i ditt sätta att tänka och verkar oförmögen att se situationen på annat sätt än du redan bestämt dig för. Och antingen kan ju det bero på att din man alltid är en slacker och du är jävligt less på att han inte hjälper till med det gemensamma. Eller så är du onödigt rigid i hur du vill göra saker och har svårt att tänka om och prioritera om ifall dina planer fallerar och det är din man trött på och tar en paus från dig och lunchar med en vän istället för att hetsa med tvätt som kan göras lite senare.

    Oavsett så kanske det är dags att släppa den här oförrätten nu, eller ta ett ordentligt tag i relationen med din man ifall det är helheten i er arbetsfördelning som skaver. 
    Jag tar hand om all tvätt, alla barnens kläder och all planering. Maken tycker inte att det gör något om galonisarna går till knäna eller om bara badskorna passar numera. Det löser sig, säger han. Och det gör det, eftersom jag löser det.
    Men rent krasst är det ju inga som helst problem om barnens kläder inte är helt fixade tills de börjar förskola/skola (gissar att ni har rätt små barn). Jag förstår om du tycker det är skönt att ha allt på plats men det är ingen katastrof om ni fixar vissa saker lite senare. Så något mer måste ligga bakom detta för ser man enbart till det som hände här och nu så överreagerar  du nåt enormt.
  • Fri 12 Aug 2022 15:53
    #26
    +2
    Anonym (Ogin) skrev 2022-08-12 15:32:41 följande:

    Tja, dagens läkarbesök betydde att ena barnet behöver en viss typ av kläder närmsta veckorna. Dessa behöver vara på plats innan måndag, om barnet inte ska gå naket. Det barnet är för övrigt i skolålder. Det andra barnet har ett par skor som passar. Det är ett par badsandaler som hen inte kan leka på förskolan i då de är hala. Ett par skor måste vara på plats på måndag. Det barnet måste prova skor innan köp, så det måste göras innan måndag. 


    Jag behöver inte ha vinteroverall på plats, men kläder som funkar just nu, är ändå lämpligt. 


    Och det är så klart omöjligt att fixa delar av detta på måndag. Klippa sönder ett par byxor för att få plats med gips (eller vad det nu kan vara som behövs). Trixa lite för att vardagen inte ska bli en massa måsten? 


    Jag kunde också bli sjukt uppstressad över allt som måste fixas NU när barnen var små men det har tack och lov gått över. Jag tror du gör dig själv en otjänst och det går även ut över din man. Han kanske inte gjorde rätt, han kunde ha insett hur stressad du är men det verkar ändå vara en överreaktion från din sida. Inte minst med tanke på hur defensiv du blir nu.

  • Fri 12 Aug 2022 16:07
    #29
    +1
    Anonym (Ogin) skrev 2022-08-12 15:55:10 följande:
    Nej, det går inte att klippa sönder nuvarande kläder för att fixa. Det handlar inte om gips. 
    Jag ger upp. Du har bestämt dig för att allt utom ditt sätt är omöjligt och därför är din man en idiot. Lycka till.
  • Mon 15 Aug 2022 10:24
    #61
    +1
    nernu skrev 2022-08-15 10:20:46 följande:
    Jobbar man så jobbar man och då spelar det ingen roll om barnen har skor och kläder? Det privilegiet har man inte som förälder. 

    Jobbar man så jobbar man och fixar barnens kläder och skor på kvällar och helger. Tror du en sjuksköterska sticker från jobbet för att akut köpa in nya gummistövlar?

Svar på tråden Respektlöst eller överkänsligt?