• Tue 16 Aug 2022 08:02
    4823 visningar
    27 svar
    -1
    27
    4823

    Hur hade ni hanterat det här?

    Då ska hon heller inte ha någon belöning i form av pengar, det avgörande i det här fallet är att hon är uppkäftig och inte respekterar din sambo eller de gränser som ni sätter upp.

    Nej, en 1-åring har inte på studsmattan att göra.

    Jag hade förklarat för henne att eftersom att du bröt mot våra regler och inte visar respekt eller ett moget beteende gentemot din partner, kan hon inte få vara barnvakt och det blir inte heller någon belöning i form av pengar. 


    Om jag hade anlitat en barnvakt via ett företag och den personen betett sig ansvarslöst med mina barn, då hade jag självklart inte betalat dennes lön heller. Eller anlitat personen igen.

  • Tue 16 Aug 2022 12:05
    #12
    Anonym (Xxx) skrev 2022-08-16 08:21:19 följande:

    mycket som har blivit knas här. Du har gett dottern ett ansvar som du redan på förhand tror att hon inte är mogen för. Mormor har varit med. Ska du bestraffa henne också? Hon har ju sagt att det är ok? Tycker för övrigt att man ska kunna hjälpa varandra i familjen utan att få betalt. 


    Fast hur tänkte du nu? Det är väl klart att man vill kunna ge sina barn ett visst ansvar, för att lära dem om mognad och just att ta ansvar. I det här fallet hade flickan stöd av mormor, för att föräldrarna kanske inte kände att hon var helt redo men ändå ville visa förtroende.

     Ja, mormor agerade kanske inte utifrån förväntningarna från barnens föräldrar - men flickan visste ju var regler och gränser gick och bröt dem ändå.

     Jag har själv bar, och min mamma (barnets mormor) gör tonvis med saker som jag avskyr och säger ifrån om gång på gång att låta bli med mitt barn - men hon är oförmögen att ta in det. Detta är jag medveten om nu, och skulle därmed aldrig lämna honom med henne för barnpassning. 


    Denna personen kanske inte var medveten om föräldrarnas åsikter gällande studsmattan, eller så är hon kanske som min mamma. 


    Hur som helst så hade jag inte gett flickan några pengar, barn ska inte ha åsikter om huruvida gränser och regler är rimliga eller inte.

Svar på tråden Hur hade ni hanterat det här?