Inlägg från: Tihi |Visa alla inlägg
  • Tihi

    Är det lag på resväskor med 4 hjul nu?!

    Jag är så irriterad då jag avskyr resväskor med 4 hjul och det inte går att hitta en hård resväska med 2 hjul längre. Jag har vänt upp och ner på internet för att hitta det men det finns verkligen ingenstans. Vad är det frågan om? Ska jag behöva börja leta på loppisar efter en begagnad väska för att få tag på en hård väska med 2 hjul i 26-28 inch storlek? Varför finns det inte en enda tillverkare som ger en ett alternativ med 2 hjul bara? Varför tvinga på alla konsumenter samma modell?

  • Svar på tråden Är det lag på resväskor med 4 hjul nu?!
  • Tihi

    Många har läst utan att säga något. Finns det inte ens någon som håller med mig om att man borde få bestämma själv om man vill köpa två eller fyra hjuls resväskor? 

  • Tihi
    Medborgare skrev 2022-08-19 15:59:10 följande:

    Förstår inte heller, det kommer upp förslag om man googlar på hård resväska med två hjul. 


     


    Men det är små kabinväskor. Ibland ser det ut som att det finns stora väskor men sen när man klickar på det så visar det sig vara en liten väska. Men länka gärna eller skriv vilken affär du hittar en stor väska på för jag har inte lyckats. Inte ens på världens största online varuhus. 
    Mrs Moneybags skrev 2022-08-19 15:40:05 följande:
    Vad är det du vill kunna göra med en 2-hjulsväska som du inte kan göra med en 4-hjulsväska? Vill du kunna luta den så går det ju också bra även om den har 4 hjul. 

    Annars googlade jag precis resväska 2 hjul och det kom upp ett antal.
    Jag gillar inte 4 hjulsväskor av många, många orsaker. Ett par av dom är att dom är förjävliga att dra om man inte är på släta marmorgolv och att hjulen går av mycket lättare även på dyra och erkänt bra märken.  
  • Tihi
    mammatill6 skrev 2022-08-19 16:20:19 följande:
    Men vad är problemet med 4 hjul?
    Att jag inte gillar det!
  • Tihi
    Medborgare skrev 2022-08-19 15:59:10 följande:

    Förstår inte heller, det kommer upp förslag om man googlar på hård resväska med två hjul. 


     


    Tillägg: När man klickar visar det sig vara en liten väska eller en stor men uppdaterad modell med 4 hjul. 
  • Tihi
    Tow2Mater skrev 2022-08-19 16:49:08 följande:
    Vet vad du menar. De kallas spinner wheels, och de sticker även ut mera nu, inte ens de fyrhjuliga for några år sen stack ut så mycket. Helt perfekt att slå i och gå sonder så man måste kopa en ny väska igen. Flygplanslastarna är ju kända for att hantera bagage hårt, ibland ser ju väskorna ut som de gått genom en resa från helvetet och tillbaka när man kommer hem. Tyvärr inget tips, mer än att kanske forsoka soka på storleken i liter istället for inch. Finns det någon fysisk affär kvar du kan åka och kolla i och fråga, kanske kan de beställa hem?
    Man undrar ju vad tillverkarna tänker (mer än att få sälja minst en väska om året till samma person) för det är ju ännu mer idiotiskt att dom sticker ut som du sa än att dom "bara" sticker ut under väskan. Dom enda 2 hjuliga jag kan hitta är duffle bags eller en mjuk upright. Mjuka har jag redan köpt på mig ett par extra att spara på men jag behöver några hårda också. Jag har frågat på olika affärer inkl Samsonite för ett par år sedan men det finns verkligen inte kvar. Sjukt irriterande! Skrikandes  Vad reser du med för väska? 
  • Tihi
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-08-19 21:14:16 följande:
    Jag har haft resväskor med 4 hjul i många år, suveränt, hjulen har aldrig gått sönder trots många, långa resor. Till slut har de gått sönder på andra sätt men aldrig pga hjulen. 
    Vad har du haft för märken? En släktings Longchamp som ju inte precis är billig gick sönder efter 3-4 resor. Såg i kommentarer om en Samsonite för 5000 spänn att folk var arga för att hjulen gick sönder direkt. 
    Spucks skrev 2022-08-19 21:23:55 följande:
    Jag trodde inte på att de är svåra att hitta, men jag ägnade lite tid åt att leta och jag hittade verkligen ingen (förutom duffle bags med hjul).
    Men vi har haft våran väska med 4 hjul (inte extrem dyrt, dvs. no-name, lokal affär) i flera år och flugit med den flera gånger och dragit den med oss en del genom staden (ingen bil) till bussar, tunnelbanor, tåg osv. och ingen av hjulen har gått av än. Finns även extra hjul att köpa, har jag sett.
    Sånt här fascinerar mig litegrann... varför skulle jag ljuga ihop en historia om en sån här sak och ta mig tid att skriva om det om det inte var sant? 

    Jag struntar i om nya hjul finns att köpa för jag vill inte stå nånstans med en väska på 20 kg med trasiga hjul som nu plötsligt måste bäras. 
    Tow2Mater skrev 2022-08-19 21:40:37 följande:
    Låter ju som de verkar ganska hållbara då iallafall. Men en annan nackdel är ju att de tar mer plats i bagageluckan på en liten hyrbil, när man knappt får in två väskor utan hjul som sticker ut. Men det måste väl gå.
    Det också, om bilen!

    Och lycka till att dra dom över kullerstenar eller i lite snömodd eller ens över springan i hissen när dörren öppnas. Där såg jag en välkänd väska som fastnade när någon skulle dra väskan ur hissen. Sånt händer inte med 2 hjul. Jag kan verkligen inte se en enda fördel med 4 hjul förutom i incheckningskön på blanka golv men redan när du försöker gå in på flygplatsen från parkeringen så är den värdelös. 

    Jag fattar verkligen inte att det inte finns en enda tillverkare som ger en alternativ! 

  • Tihi
    Spucks skrev 2022-08-19 22:06:16 följande:
    Inte ljuga, men det finns ju massor med personer som gillar att klaga och gnälla över allt möjligt. De där människor skulle absolut kunna gå till en enda affär eller kolla i en enda online shop och sedan grina och gnälla hur orättvis världen.
    Jag antog att du var en av dem. My bad.
    Det är ingen fara och jag förstår hur du menar men jag skrev ju tom att jag har vänt upp och ner på internet. Men, men, nu vet du att jag hade rätt.  

    Slutsatsen är att det är sjukt irriterande att vi konsumenter inte kan få bestämma modell själv. 
  • Tihi

    Nu går jag lite ot men har någon blivit stoppad eller behövt betala mer för en incheckad väska där själva väskan har varit för stor? Inte för tung alltså utan för stor? Den får ju tydligen bara vara 62 linear inches  och många 28 inch väskor hamnar på typ 63-64 inches men är ju inte så mycket större än en 26 eller 27 inch. 

  • Tihi
    Spucks skrev 2022-08-20 09:10:39 följande:
    Det betyder ingenting att någon skriver hen har vänt upp och ner på internetet. Det är vanlig att någon "verkligen har letat överallt" och "goolat i timmar" och sedan googlar man själv och kommer fram till att de tydligen inte har tittat längre än till andra länken.
    Men ja, nu vet jag ;)

    Jag visste inte ens att det finns regler för storlek (förutom handbagage och extrem stora saker som typ surfboard eller skidor). Så nej, aldrig haft ett problem. Fast nu har jag aldrig mätt mina väskor heller. Men jag även checkad in stora ryggsäck, som är ju länge än en vanlig väska, om än smalare.

    Tydligen finns det regler om storleken på väskan också om man inte vill betala ännu mer för den och det gäller stora reguljära bolag så det är inte lågprisbolagen jag pratar om. Snubblade över det när jag googlade väskorna. 
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-08-20 11:46:04 följande:
    Jag har haft Rimowa och varit väldigt nöjd. Har haft en väldigt stor väska (vet ej måtten) som jag har haft med på olika flygbolag utan några kommentarer. 
    Det beror säkert på om man råkar på någon nitisk person som checkar in en om man kan klara sig med en något större väska eller inte. Men när man sätter en 26 och en 28 bredvid varandra så är skillnaden marginell, åtminstone på dom jag har jämfört men tydligen så kan det vara så att det kan bli problem.

    Råkade se på Arlandas hemsida att man inte ska ha ett band vad det nu kallas runt hårda väskor för att dom kan fastna i hanteringen men det är ju inte så kul om väskan öppnas heller och allt ramlar ut. Jag svär att ju mer man vet ju jobbigare blir livet! Obestämd  Kör ni med hårda väskor med band runt väskan? 
  • Tihi
    Tow2Mater skrev 2022-08-20 17:50:15 följande:
    Det måste ju finnas en storleksgräns dragen någonstans, annars kommer ju folk vilja checka in flyttcontainrar. Det finns folk till allt, säger jag som en gång flyttade både lådor, snowboard och en cykel på flyget, det var dock inrikes med SAS :).... Har aldrig hört att de kollar storleken på incheckade väskor, bara vikten. Antar det kan mätas i undantagsfall om en väska är iögonfallande stor.
    Självklart måste det finnas en gräns men 28 är inte stor i mina ögon och då har jag ändå rest hela livet typ med 26 inch bara då det brukar räcka för mig fast ibland har jag två stycken 26 iofs men det beror på vikten eftersom att den är begränsad till 20/23 kg per väska. Men det är väl som du säger att om det inte är en jättestor väska på 30/32 inch eller större så kollar dom förmodligen inte ens om vikten är ok. Visste inte ens att man kunde skicka allt du skrev på ett plan.  
  • Tihi
    Tow2Mater skrev 2022-08-20 18:34:40 följande:
    För 20+ år sedan tror jag reglerna var mer generösa. Minns jag åkte med en stor duffel (den största jag kunde hitta i en affär) för att få med mig allt jag köpt under resan, och det var inga problem (då fick man dessutom checka in 2 väskor per person utan kostnad). Och ja, tror inte SAS skulle accaptera ett flyttlass idag, ha ha. Minns jag som student flög billigt standby för ett par hundra kr och fick checka in allt gratis. Alternativet var att ta tåget och det skulle kostat en mindre förmögenhet plus att jag måstat betala extra för cykeln.
    Flygbolagen är definitivt mer kinkiga nu. På den gamla goda tiden var det aldrig något tjafs och man fick ha flera väskor utan att betala extra. Det var mycket mer behagligt att flyga överhuvudtaget för 20 år sen än vad det är idag. 
    AndreaBD skrev 2022-08-20 19:01:24 följande:
    Nja, jag har just en resväska med 3 hjul kvar. En gick sönder totalt. Sedan var det en till resväska - men jag tror den hade bara två hjul. I alla fall fick det mig att fundera på om man inte kan byta ut hjul. 
    Det förvånar mig inte att din väska är sönder. Jag tycker det säger sig själv vad vissa än tror att hjulen som ser ut som fyrhjulingarna går av och sönder mycket lättare än tvåhulingar där endast halva hjulet sticker ut under väskan. Och det värsta är ju om hjulen går sönder under en resa och man måste börja kånka på väskan för fyrhjulingarna rullar inte så bra på bara två hjul. Fyra hjul är bara skräp i mitt tycke och det retar mig att det inte ens går att köpa två hjul idag. 
Svar på tråden Är det lag på resväskor med 4 hjul nu?!