Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Är det lag på resväskor med 4 hjul nu?!

    Vet vad du menar. De kallas spinner wheels, och de sticker även ut mera nu, inte ens de fyrhjuliga for några år sen stack ut så mycket. Helt perfekt att slå i och gå sonder så man måste kopa en ny väska igen. Flygplanslastarna är ju kända for att hantera bagage hårt, ibland ser ju väskorna ut som de gått genom en resa från helvetet och tillbaka när man kommer hem. Tyvärr inget tips, mer än att kanske forsoka soka på storleken i liter istället for inch. Finns det någon fysisk affär kvar du kan åka och kolla i och fråga, kanske kan de beställa hem?

  • Tow2Mater

    Jag har ett par "Chaps" väskor offbrand ganska billigt märke som hållit relativt bra men inte köpta i Sverige. Men kan inte hitta dem heller nu då jag söker, så de kanske inte finns längre. Hatar att behöva lägga en förmögenhet på väskor.

  • Tow2Mater

    Låter ju som de verkar ganska hållbara då iallafall. Men en annan nackdel är ju att de tar mer plats i bagageluckan på en liten hyrbil, när man knappt får in två väskor utan hjul som sticker ut. Men det måste väl gå.

  • Tow2Mater
    Xlr8 skrev 2022-08-19 21:47:58 följande:
    Hjul på resväskor låter jobbigt. 
    Har man det har man packat för mkt.
    Beror inte det på t ex hur länge man ska vara borta, antal barn man packat ner kläder för, vilken typ av saker/kläder man behöver för speciella aktiviteter, etc? Dessutom, flyget idag har ofta regeln att man bara får checka in en väska per person. Och har jag åk t ex t med ett mindre barn har jag nöjt mig med en större vaska för oss båda.
  • Tow2Mater

    Det måste ju finnas en storleksgräns dragen någonstans, annars kommer ju folk vilja checka in flyttcontainrar. Det finns folk till allt, säger jag som en gång flyttade både lådor, snowboard och en cykel på flyget, det var dock inrikes med SAS :).... Har aldrig hört att de kollar storleken på incheckade väskor, bara vikten. Antar det kan mätas i undantagsfall om en väska är iögonfallande stor.

  • Tow2Mater

    För 20+ år sedan tror jag reglerna var mer generösa. Minns jag åkte med en stor duffel (den största jag kunde hitta i en affär) för att få med mig allt jag köpt under resan, och det var inga problem (då fick man dessutom checka in 2 väskor per person utan kostnad). Och ja, tror inte SAS skulle accaptera ett flyttlass idag, ha ha. Minns jag som student flög billigt standby för ett par hundra kr och fick checka in allt gratis. Alternativet var att ta tåget och det skulle kostat en mindre förmögenhet plus att jag måstat betala extra för cykeln.

  • Tow2Mater
    Xlr8 skrev 2022-08-22 11:39:37 följande:
    Nej det beror på hur roligt man finner det att släppa grejer. 
    Brorsan packade mer för en vecka i Turkiet all inclusive än vad vi gjorde 4st vuxna, 2 månader i Malaysia. 

    Det kräver viss skicklighet oxå att packa lätt.
    Du ser ingen relation till tiden ni planerade vara borta?
    Ar man på ett varmt ställe i 2 månader antar jag man planerar tvätta där och har mest lättare sommarkläder. Billigt dessutom i Malaysia att köpa ett plagg om något behövs. Jämför med en vecka i alperna/fjällen; skidkläder i olika format beroende på hur vädret blir för en familj och gärna mer än en uppsättning av det som kan bli blött, lite finare kläder för att äta ute, badkläder för poolen, etc. Ska man köpa ett nytt plagg kostar det skjortan, så det undviker man i det längsta.

    Och som Andrea påpekade, en ung 20-åring kan bära bra mer och längre än en 50-60 åring.
Svar på tråden Är det lag på resväskor med 4 hjul nu?!