Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Blöjfri i 1 månad säger ändå inte till

    Sluta prata illa om ert barn! Det här har inte med smarthet att göra utan om mognad, och 18 månader kan funka för många men långt från alla. Så ta på blöjan igen istället för att tjura fast er vid att han ska vara blöjfri när det helt tydligt inte funkar.

  • Anonym (Mamma)
    Schonko skrev 2022-08-25 13:38:33 följande:

    Det var lite på skoj.


    Jag vill ha tips från föräldrar som lyckats men som hade det lite svårare. Inte tips om att sätta på blöjan igen. Det kommer inte att ske. Han blir inte tvingad heller(ja han blir väl tvingad att inte ha blöja men den har han ju knappast efterfrågat). VI sätter honom på pottan när vi märker att det börjar bli dags. 


    Varför vägrar ni ha blöja när er son behöver det...? Är det nån prestigegrej att nu när ni väl tagit av den så måste den bort? Den taktiken kommer ge er stora problem med uppfostran. Ibland måste man vänta in att barnet är redo. Er son är inte redo och jag misstänker att ni använt fel metod när ni valde att försöka följa den där boken.

    Läs av barnets signaler, sätt på potta eller sittring, beröm och upprepa för barnet att det är där man kissar och bajsar och att han kan säga till när han behöver gå på toaletten.
  • Anonym (Mamma)
    Schonko skrev 2022-08-25 13:51:22 följande:

    Är det standard här att barn ska ha blöja till 4årsåldern eller till dess att barnet säger till att den inte vill ha blöja längre? Vem har gett det tipset? Libero?


     


    Läsa av barnet signaler det är det vi gör hela dagarna. Det är så det blir potträffar.


    Det finns ingen standard, och vem inbillar sig att Libero skulle vara några experter på ämnet...? Många vet att blöjorna är "för bra" numera så att barnet inte känner vätan och kopplar samman de där bitarna. Dessutom kan det vara svårt för dem att känna kroppens signaler. Då kan det bli som nu, att många barn går med blöja till 4 års ålder, mer eller mindre.

    Ja, så fortsätt med det så kanske barnet kopplar till slut!
Svar på tråden Blöjfri i 1 månad säger ändå inte till