Inlägg från: Lilla Götet |Visa alla inlägg
  • Lilla Götet

    Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning

    Hej. Så för mig är detta helt absurt men min man och far till gemensamma 3 barn Är irriterad på helgerna för att det tar tid när jag duschar och sminkar mig. Han föreslår att jag stiger upp innan familjen så att ingen ska behöva vänta på mig. Är detta ett problem i ett hushåll? Hur löser ni det? 


    Bakgrund är att jag har lång hårt och det tar tid att raka sig och ha balsam osv, kanske 20 minuter till att duscha och ca 10 minuter att torka/ på med kläder och sen 10 minuter att sminka mig. 

  • Svar på tråden Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning
  • Lilla Götet
    Anonym (Planera) skrev 2022-08-27 11:01:54 följande:

    Jag har bara ett barn, men planerar mina duschar/hårtvättar när det passar och kanske inte sista sekunden man ska åka.
    Tvätta håret gör jag oftast kvällen innan om man vet att man ska iväg, oftast när barnet sover. Behöver man ändå duscha igen när man ska åka så är håret tvättat och en vanlig dusch kan man ju ordna på 5 minuter (man måste väl inte vara renrakad jämt?).

    Min man ger mig tid att sminka mig om jag behöver, men jag ser alltid till att ha det klart någon timme innan om jag behöver vara extra piffad just den dagen.


    Oftast duschar jag på 8 minuter. det är främst håret som tar tid. Kvällen kan jag inte tvätta håret då det tar tid att torka.
  • Lilla Götet
    Anonym (ööö) skrev 2022-08-27 11:07:44 följande:
    Men då är det inget problem med själva badrummet i alla fall.
    Man vad säger han att han väntar på då? Sitter han handlingsförlamad den halvtimmen du är upptagen eller vad är grejen? 

    Tycker han det är jobbigt med tre barn? 
    Ja våra barn är inte lätta. Men jag tar inte 30 minuter i ett sträck heller och tvättar inte håret varje dag. Han plockar under tiden och är med barnen men hans problem är väl att han tycker det är orättvist att jag ska ha så mycket tid för mig själv. Som att det är något valfritt jag håller på med. Jag har dålig hud så sminka sig i 5 minuter är inte en valfri aktivitet för mig. Men det är dom där 5 minuterna och sen givetvis att jag dricker kaffe som han inte gör. Efter 10 år säger han fortfarande var endaste gång ?måste du sminka dig varje dag?. Enligt mig har han typ AdHD och tål inte att saker inte går i hans tempo. Han stör sig på mig och han stör sig generellt på att det tar tid att lämna huset när 4 andra personer ska bli klara Och kommer i konflikt med varandra. Om vi inte har bråttom iväg så är vi inte färdiga att åka förrän kl. 9:30-10 På helgen. Jag fattar inte vad som alltid är så jävla bråttom. Vi har alltid bråttom och är alltid sena enligt hans beräkningar Fast än vi inte har något särskilt planerat alls.
  • Lilla Götet
    Anonym (s) skrev 2022-08-27 13:20:48 följande:
    Den där har jag hört många gånger.. män som sitter i bilen och är irriterade över att allt inte är färdigt. I 9 fall av 10 har mannen gjort sig själv i ordning och gått ut och satt sig. Mamman har sprungit runt och försökt få ordning på barnen (tänder ska borstas, kläder ska fås på, blöjor ska bytas/barn ska kissa, barn bråkar, tar av sig kläder igen osv).. Man får ut barnen i bilen, snabbt fixa sig själv, packa skötväska, få ut vagnen.. Och så sitter mannen där och är grinig över "vad fan som tar sådan jävla tid och nu är vi ju sena". Ofta är mannen grinig halva dagen och vad man nu hade tänkt hitta på för trevlig blir inte så trevligt.  

    Få mammor spenderar 1,5-2 timmar i badrummet, har tid för en massa hobbys eller  annan egentid. Tvärt om så gnälls det ju jävligt ofta från män över att partnern "går ner sig" efter barn, just för att tiden till allt sådant här inte finns/ges... 
    det är verkligen så det är. Wtf. Sen lämnar dom väl sin fru för någon som ?tar hand om sig själv?. Hahaha
Svar på tråden Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning