Inlägg från: Anonym (swift) |Visa alla inlägg
  • Anonym (swift)

    Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning

    Anonym (Vaktmästaren) skrev 2022-08-27 13:12:28 följande:

    Ur en mans perspektiv är detta en ständig källa till frustration och irritation.

    Egentid och tid man spenderar på att vårda och ta hand om sig själv är extremt begränsad under vissa perioder i livet, att då ena parten fortsätter att lägga 1-2tim om dagen på detta när den andra knappt avsätter 5min så kommer det på sikt leda till skav och friktion i förhållandet.

    Värsta varianten av detta är dock när man har en tid att passa, allt annat är ordnat i god tid, allt är förberett, barnen och en själv sitter i bilen med motorn igång redo att åka.... O minuterna bara rinner iväg för att det ska väljas kläder, grejas med håret eller fixas med smink.... För något så basalt som t.ex ett rutinbesök på vårdcentralen...

    Har även varit i ett förhållande där detta smög sig på att det blev "kvällsrutinen" att hon spenderade 1,5-2tim i badrummet medans jag stökade undan de mesta av vardagssysslorna i stil med hänga upp tvätt, gå ut med sopporna, plocka undan alla barnens leksaker, plocka ur diskmaskin o liknande...
    När jag började störa mig på detta och istället lämnade några av dessa sysslor till henne och tog hälften av denna tid hon spenderade i badrummet som "egentid" och pillade med någon hobby, då tog det hus i helvete.

    Förhållandet tog föga förvånande slut så småningom när hennes fasad helt föll av under ett gräl där hon skrek rakt ut i ansiktet på mig att hon inte var intresserad av min åsikt, jag skulle tjäna pengar, hålla käft och göra som hon sa....


    Jag är snabbare än alla mina manliga kollegor på tjänsteresor när vi äter frukost ihop och sen ska packa ihop och dra till kunder.

    När jag pendlade ett tag hade jag en startsträcka på 18 minuter från sängen till busshållplatsen inklusive dusch och frukost. Men jag har en kort frisyr och sminkar mig inte om det inte är stor fest.

    Min man älskar mig som jag är och han är den som helst ligger kvar i sängen till kl 10 på helgen medan jag redan har lagt i tvätten, bakat bröd till frukost och har gått en mil ute.

    Man får den partner man väljer- ta en mindre utseendefokuserad kvinna nästa gång om det stör dig att hon bor i badrummet.
Svar på tråden Mannen måste vänta medan jag gör mig i ordning