Inlägg från: Jemp |Visa alla inlägg
  • Jemp

    Svårt välja utbildning

    Varför ska du plugga om studiemotivationen är låg och du inte vet om du vill jobba med det? Utbildning i all ära men jag tror inte på det bara för sakens skull. Dessutom finns det 1) en begränsning i hur mycket CSN man har rätt till dvs i praktiken hur länge många kan plugga heltid som kan göra det svårare att skola om sig, och 2) det faktum att vi bor i ett land där det lönar sig dåligt ekonomiskt att utbilda sig. 

    Med det sagt älskar jag att studera :) 

    Matten, är det något som är genomgående för hela programmet och yrkesvalet eller ett nödvändigt ont just i början? Min egen utbildning började tex väldigt tufft med många grundläggande kurser som behövdes för fortsättningen men som inte alls symboliserar yrkesvalet. Nu har de lagt om det lite så även roligare kurser finns i början för att motverka avhopp. 

    Min egen väg har varit rätt rak studiemässigt (men har jobbat med annat pga svårt att komma in i branschen) men vet många som varit mer trevande! Skolat om sig efter halva livet, eller gått 3 olika utbildningar på varandra, eller som har utbildningen som kunskapsgrund än idag men som specialiserar sig på nya områden så småningom.

    Låt inte andra bestämma åt dig utan följ det du själv vill när du hittar det.

Svar på tråden Svårt välja utbildning