• Anonym (Hmm)
  Ons 7 sep 21:50
  37751 visningar
  324 svar
  +2
  324
  37751

  Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?

  Klart han inte kan åka i det tillståndet. Då ska hon vara garanterat döende inom timmar ungefär. Dessutom lär han väl knappt orka om han är så sjuk. Men ja, han lär inte bli insläppt ändå.

  Jag undrar också hur snabbt förloppet går om hon fick reda på sjukdomen först för två dagar sedan. Har de sagt att hon ligger på dödsbädden då? För hennes symptom låter inte riktigt som bröstcancer om jag ska vara ärlig.

 • Anonym (Hmm)
  Tor 8 sep 08:25
  #40
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 08:08:12 följande:
  Vadå förlåta? Jag har mitt sätt att se på saken, vad jag tycker är rätt, men han är VUXEN, han tar sina egna beslut, jag kommer inte kedja fast honom om han vill åka. Bara att jag stödjer inte beslutet.
  Du behöver inte stödja honom i beslutet men du behöver inte heller tala om för honom att du inte gör det. Håll den åsikten för dig själv bara.

  Du får väl uppdatera oss om mammans läge och om hur sambon tänker. Sedan har man också pojken att tänka på, han kanske vill säga farväl till farmor och behöver åka med. En sådan här gång ser man till att lösa problemen, det får kosta helt enkelt om de verkligen vill upp. Du behöver så klart inte följa med men med tanke på alla omständigheter så vore det bäst så. Då får ni skaffa pensionat åt katterna, eller så får grannen ta hand om dem. Att de slåss kan ni ändå inte förhindra och de måste vänja sig vid varandra förr eller senare.
 • Anonym (Hmm)
  Tor 8 sep 19:15
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 14:56:24 följande:
  Men om man tycker att det är tråkigt att någon går bort, varför tar man inte vara på tiden med den som man har nu?
  Det är ju det han försöker göra.........
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 15:29:55 följande:
  Ja det är just det att  HAN ÄR SJUK som jag är emot.

  Tåg och flyg med andra är uteslutet, jag förstår faktiskt inte er andra som tycker att han ska åka ändå och riskera smitta ner andra. 
  Han är för övrigt inställd på att inte åka nu när han fått positivt.

  Visst hade han tagit bilen om han var frisk, men han är HELT SLUT, och att åka 10-20 mil per dag som någon skrev, säg att det då tar EN VECKA att komma upp, dessutom sova i en kall bil med frossa... verklig tankevurpa enligt mig.

  Hade hon varit i slutskedet borde vi fått någon form av feedback vid detta laget tycker jag... Så jag håller tummarna att det gått bra på sjukhuset.
  Du kan köra honom, ni har övernattning någonstans längs vägen och delar upp körningen på två dagar.
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 15:59:11 följande:

  Sambons bror ringde nu, hon får syrgas och så ska de dränera lungorna på vätska. Det var allt de sagt.

  Farmor har kol också, vet inte om det är kolen eller cancern som är orsaken...


  Det är cancern.
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 17:26:07 följande:
  Men det jag framförallt reagerar på är att TS inte verkar ha någon förståelse alls för varför han vill få en möjlighet att träffa sin mamma en sista gång.

  Men vadå träffa henne en sista gång?

  Nu var det ju inte så farligt att läkarna kallade in anhöriga, borde han inte då passa på nu så fort han är frisk att åka upp och träffa henne LEVANDE!!

  Nej, får bara inse att jag tycker att om man inte bryr sig om en människa när den lever och inte orkar bemöda sig ett GRATIS telefonsamtal att då åka 200 mil för att sitta på dödsbädden är bara för att visa upp sig inför andra. Annars hade man brytt sig redan nu!!
  DU tycker ja. Vad han tycker har du ingen aning om verkar det som. Är inte det här ett bra läge att inse att du föraktar din sambo och att ni borde göra slut?
 • Anonym (Hmm)
  Fre 9 sep 19:05
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 18:31:37 följande:
  Men jag har ju också covid!!
  Ja, men ni blir ju friska snart igen antagligen.
 • Anonym (Hmm)
  Fre 9 sep 19:06
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 19:04:03 följande:

  Är det någon i tråden som tycker att vi ska åka, oavsett bil, tåg eller flyg som kan hitta information att det inte längre är 5 dagars karens och som kan länka till informationen?


  www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-sjalv-och-andra-rekommendationer-om-covid-19/stanna-hemma-om-du-ar-sjuk-med-symtom-pa-covid-19/

  Barn och vuxna kan återgå till arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när de har blivit friska och har gott allmäntillstånd.
 • Anonym (Hmm)
  Fre 9 sep 19:06
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 19:04:03 följande:

  Är det någon i tråden som tycker att vi ska åka, oavsett bil, tåg eller flyg som kan hitta information att det inte längre är 5 dagars karens och som kan länka till informationen?


  Med andra ord, det är inte längre fem dagars karens men om man är sjuk bör man vara hemma.
 • Anonym (Hmm)
  Fre 9 sep 19:40
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 19:33:50 följande:
  Men varför vänta 2 veckor? Varför inte åka upp så fort ni är friska? 
  Ni vet ju inte hur lång tid hon har kvar om cancern har börjat sprida sig. 

  Det är just det, vi är långt ifrån experter på cancer, har aldrig råkat ut för det tidigare och har ingen aning om hur det beter sig.  Men vi måste ju kunna lita på att läkarna vet lite mer, och att de skulle höra av sig om det var allvarligt.

  Om 2 veckor är vi garanterat friska och bröderna ska hälsa på henne 2 gånger så då orkar hon kanske inte för mycket besök?

  Kommer det annan information att läget förändras så får vi planera annorlunda.

  Vi bor 100 mil bort, men storebröder bor bara 10 mil bort, så de kan ju ta sig dit snabbare... 
  Du fattar nog inte att tanten kan dö vilken minut som helst. Läkarna har kunskaper, de är inga spåkärringar däremot. Det är omöjligt att säga hur lång tid hon har kvar. Hon kanske aldrig ens kommer till något "slutskede". Galopperande cancer säger dig liksom ingenting...?

  Jag lovar att hon hellre vill ha besök nu, medan hon fortfarande lever, och inte om två veckor när hon kanske ligger på bårhuset. Så fort ni är friska kan ni åka upp, eller om sambon åker själv när han är frisk.
 • Anonym (Hmm)
  Fre 9 sep 19:42
  Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 19:33:50 följande:
  Om 2 veckor är vi garanterat friska och bröderna ska hälsa på henne 2 gånger så då orkar hon kanske inte för mycket besök?
  Och jo, hon orkar antagligen besök från båda sina söner, men oavsett så ska inte du sitta och anta vad hon orkar och övertyga sambon om att avvakta för den sakens skull.
 • Anonym (Hmm)
  Lör 10 sep 09:02
  Anonym (asdf) skrev 2022-09-09 22:09:08 följande:

  Novemberlovet? Sportlovet? Hon lever inte då.
  Troligen lever hon inte många veckor till, och det kan mycket väl handla om dagar.

  Sambon har varit sjuk sedan i söndags, så karensen för corona hinner gå ut innan han är där om han börjar åka imorgon.

  Be läkaren skriva ut intyg för närståendepenning så kan han vara hos henne under några veckor. Detta är hennes sista tid i livet.


  Corona har ingen karens. Så fort han är frisk kan han åka.
 • Anonym (Hmm)
  Lör 10 sep 11:00
  Anonym (asdf) skrev 2022-09-10 10:48:59 följande:
  Jag tänkte på att vi som jobbar inom sjukvården har egna karenser. Vi måste vara hemma 5 dagar efter positivt test, och patienter anses smittsamma 7 dagar. Därefter skulle han utan problem få komma in på sjukhuset (skulle han få ändå om det är sista stunden).
  Jaha, men ingen av dem jobbar inom vården och om sjukhuset har restriktioner lär det som sagt inte gälla när en person är döende. Så, han kan åka när han är frisk.
Svar på tråden Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?
Logga in
Bli medlem