• EpicF

    Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?

    Det är väl självklart att han ska åka. Antingen bil, tåg eller flyg. Och bo på ett billigt närliggande hotell eller vandrarhem. Kostnaden får man ta på kreditkort och betala sedan. Det är hans mamma. Då åker man oavsett om man är förkyld. Och man tar sig råd. 

    Så ja, ta du är extremt okänslig. 

  • EpicF
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 07:40:05 följande:

    Jag ska försöka svara på det jag kommer ihåg, kunde inte citera.

    Vi har pengar till bensin för att åka upp, det är att bo på hotell vi inte klarar...

    Jättebra tips att köra över nätet, då är det säkert för alla och han får vara med.

    Vi vet inte om det är allvarligt än, sambon bror skulle ringa när de vet mer idag. Det ända vi vet är att de kommer enbart ge henne smärtlindring, inga återupplivningsförsök.

    Nu börjar även jag få ont i halsen och har legat med frossa hela natten // Död

    Nej det är ingen trolltrån, men jag ser döden som en befrielse än en tråkig händelse. 

    Ang djuren har vi precis tagit hem en ny kattunge och våran gamla katt gillar inte honom än, så man måste vara med hela tiden och passa dem från slagsmål. Hade det bara varit stora katten hade han klarat sig med grannarnas hjälp, men inte som det är nu...


    På riktigt ts?! Du tycker att sin sambo ska strunta i att ta farväl av sin mamma för DU anser att döden inte är speciellt viktig! 

    Ja, videosamtal är en nödlösning om man inte kan närvara. Inte kan som i att bo utomlands. Inte för att man bor 100mil bort. Så åker man, om man vill. Vilket din sambo faktiakt vill. Punkt. 

    Om du inte vill närvara och ta farväl av din egen mamma är din ensak. 
  • EpicF
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 08:08:12 följande:
    Vadå förlåta? Jag har mitt sätt att se på saken, vad jag tycker är rätt, men han är VUXEN, han tar sina egna beslut, jag kommer inte kedja fast honom om han vill åka. Bara att jag stödjer inte beslutet.
    Och det är just som gör att många hade haft svårt att förlåta sådana som dig. Oavsett vad du tycker och tänker om döden så ska man vara ett stöd för sin sambo. Att du inte förstår det är väldigt märkligt. 
  • EpicF
    mari123 skrev 2022-09-08 14:47:17 följande:

    Jag bor fyra km från vårt sjukhus där min mamma skulle hamna om hon låg för döden. Initialt innan vårt fina hospice. Skulle jag rusa dit? NÄ, jag kramade om henne rejält för fyra år sedan när vi sågs för sista gången och jag visste att det var den sista. Hon skulle inte vilja se mitt nylle på dödsbädden Avstånd kan vara den djupaste respekt.


    Det gäller dig och din mamma. Inte ts sambo och han mamma. 
  • EpicF
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-08 15:10:14 följande:
    Det är inte för hans mammas skull han behöver åka. Det är för hans egen sinnesros skull.

    Så jäkla egoistiskt, hans mamma behöver honom medan hon lever, för att göra hennes liv bättre, det räcker med ett telefonsamtal. Men istället är det bara att han ska stå vid hennes dödssida som räknas "för det är ju för hans skull"...

    Ungefär som gud-älskare, synda medan du lever och be om ursäkt när du dör så är allt förlåtet...
    Det kan vara för påvens skull också. Oavsett så stöttar man beslutet som sambo. 

    Vad du anser och tycker är totalt irrelevant. 
  • EpicF

    Mari123: Bor man långt bort och ens förälder är döende så gör man allt man kan för att hinna fram innan det är för sent. Men nej, man kanske inte hinner men då har man iallefall försökt. 

    Förövrigt har inte ts och hennes sambo fått något dödsbud ännu. 

  • EpicF
    mari123 skrev 2022-09-08 15:23:40 följande:
    Med all respekt för Dina tankar men liksom den som ligger döende har FÖRHOPPNINGSVIS ingen aning om att barnen på 100 mils avstånd är på väg utan hen vilar lugn och smärtfri, närmast i koma! Långsamt rinner livet ur och man märker inget alls...! Hur tänker Du?
    Många döende väntar in sina barn som bor långt bort. De håller ut tills barnen kommer. Oavsett om de närmst ligger i koma. 

    Jag har jobbat inom palliation i många år så jag vet vad jag talar om. Och du anar inte hur stark vilja att få se, känna, höra eller ha sina barn nära vid sista andetaget. Så jodå, många döende vet det. 
  • EpicF

    Ts: Att det är lugnt just nu innebär dock inte att hon överlever. Hon lika gärna dö inatt eller imorgon eller om några dagar. 

    Hört talas om den sista uppturen? 

  • EpicF
    Anonym (Beklagar...) skrev 2022-09-09 10:03:16 följande:
    Vilket år var detta? Var han vaccinerad mot covid? Tyvärr har fall som hans ökat kraftigt efter att folk tagit vaccinet. Galloperande cancer, nya sjukdomar som attackerar immunsystemet och förstör kroppen så människan aldrig mer kan få ett normalt liv,  friska människor som går och lägger sig som vanligt på kvällen och aldrig vaknar mer, är bara några tragiska och skrämmande biverkningar som vi ser drabbar främst de som vaccinerat sig..

    Jag har ju inte en aning om hur det var i din väninnas mans fall dock! Och jag hoppas verkligen att jag inte kränker dig genom att skriva såhär! Men sanningen måste fram, jag är med i flera grupper som försöker få folk att inse vilket fruktansvärt övergrepp de utsatt mänskligheten för genom att tillverka ett gift och kalla det för vaccin! 
    Du tycker inte om vaccinet. Fine. Det är din rätt att låta bli vaccinet. Men du behöver inte komma med totala lögner om vaccinet som att det orsakar galopperande cancer, att friska människor lägger sig som vanligt för att sedan inte vakna etc etc. 

    Ja, vaccinet har gett endel biverkningar för endel personer men överlag är det ytterst lite biverkningar. Och vacciner skyddar mot allvarlig sjukdomsförlop och död av covid-19. Det minskar också till viss del smittan eftersom majoriteten är vaccinerade. Och nej, vaccinet är inget gift. 

    Övergrepp på mänskligheten? Det är helt frivilligt att ta vaccinet. Alla väljer själv. Tackar man nej är det helt ok. Så nej, det är inga övergrepp på mänskligheten. 
  • EpicF
    Anonym (Köra 100 mil?) skrev 2022-09-09 13:29:23 följande:

    Uppdatering:

    Nu idag ångrar sambon att han inte ringt oftare, utan att jag nämt det. Det var en på sjukhuset som berättade att hon fått extra energi när hon pratat med sönerna, så det var det som behövdes för att det skulle klicka till hos honom...

    De på sjukavdelningen som hon ligger på nu sa att hon har "galopperande cancer" och om jag läste rätt så betyder det att den sprider sig.

    Så, lite beroende på hur sjukhuset nu säger hur hon mår i framtiden så planerar sambon och sonen att antingen åka upp om 2 veckor, novemberlovet eller vinterlovet... 

    Jag gjorde coronatest idag och var också positiv...

    Och det son någon skrev att jag "vill straffa" sambon stämmer inte, jag önskar att han ska visa att han bryr sig nu, mot henne, för att hon ska få känna hans kärlek. Att hon får det så bra som möjligt medan hon lever. När hon är död har hon ingen användning av tårar...


    Det är väl bättre att att planera att åka upp så fort han är frisk. Om två veckor kan det tyvärr vara för sent. 
Svar på tråden Åka 100 mil, förkyld, för att träffa döende släkting?