• Thu 29 Sep 2022 19:50
    6610 visningar
    17 svar
    17
    6610

    Längtan efter att adoptera ett barn

    I dagsläget kan jag bara tänka på de barn som är förädralösa i ukraina just nu, ingen familj, ingen trygghet, ingenstanns att fly. 
    Men samtidigt finns det barn i sverige som också behöver en  familj. Kontakta kommunen och fråga om möjlighten att vara familjehem, det kanske är ett första steg.

  • Fri 14 Oct 2022 21:51
    #15
    elsi skrev 2022-09-30 10:48:52 följande:
    De ukrainska barnen har redan börjat stjälas för adoption och Ukraina har infört adoptionsstop för att inte fler barn ska tas från sina familjer bara för att det går att utnyttja kaoset i landet för att tillskansa sig barn. 

    De flesta barn som kommer till Sverige kommer som tur är med sina mammor eller andra släktingar som kan ta hand om dem istället för att de ska adopteras bort till främlingar. 

    www.europaportalen.se/content/fn-troligt-att-ryssland-deporterar-ukrainska-barn-adoption

    blankspot.se/analys-adoption-ar-inte-ett-bra-satt-att-hjalpa-barn-i-ukraina/
    Det finns och fanns redan innan kriget barn som var föräldralösa och bodde på barnhem. De barnen är de som lämnas kvar för de har ingen väg ut ur landet och ingen att fly med. De barnen behöver hjälp.
    Att det sedan fnns människosmugglare som utnyttjar den situationen är vidrigt men det tar inte legitimiteten från de som behöver hjälp.
Svar på tråden Längtan efter att adoptera ett barn