• Thu 15 Sep 2022 13:13
  3202 visningar
  9 svar
  9
  3202

  Hemringd från skolan 2ggr samma vecka?

  MrXSweden skrev 2022-09-15 12:50:41 följande:

  Har haft ett telefonsamtal med honom nu på förmiddagen men han slår bara ifrån sig och vägrar lyssna på vad vi säger.

  Det skulle vara bra om man kunde få någon med sig som är helt fristående från skolan och opartisk när vi ska ha möte med klasslärare, specialpedagog och rektor. Någon som har full koll på vilka rättigheter och skyldigheter vi föräldrar respektive skolan har. Vart vänder man sig då?


  Det finns en kontaktordning inom skolan kan man säga. Man pratar med berörd lärare (om man känner sig bekväm med det), nästa steg är rektor, därefter huvudman (privat eller kommun) och om verkligen ingenting hjälper är det Skolinspektionen. Du tänkte dra hela den cirkusen för att sonen blivit hemringd två dagar? Vad är klagomålet, att han missar undervisning eller något annat?

  Rättigheter och skyldigheter, inom vilket sammanhang? Om skolan skickar hem honom så ska han vara hemma. Man kan fråga om skolan har möjlighet att erbjuda extra undervisning för att ta ifatt när han är frisk igen.

  Jag undrar verkligen hur det kan komma sig att skolan säger en sak och din son en annan. Lärare brukar inte ljuga om en sådan sak, frågan är om det är hörsägen eller ett antagande eller om läraren vet det på riktigt.
 • Thu 15 Sep 2022 16:35
  #8
  +1
  MrXSweden skrev 2022-09-15 15:23:32 följande:

   så kan det mycket väl vara men eftersom vi har haft ett möte med skolan på vårat eget initiativ där vi har berättat att han kan vara väldigt krävande och att det inte är något fel på hans kreativitet om han vill uppnå något, så tänkte vi att dom skulle ta det vi sa på allvar.


  Att han gör det för att han vill slippa vara där kan stämma men inte pga ångest. Snarare handlar det om ointresse att vara i skolan.


  Prata med din son då och försök lista ut om det är så att han "råkat" säga att han kräktes för att få gå hem. I så fall är det ju inte skolan som ska bära hundhuvudet utan man får istället ha en diskussion kring hans trivsel och hur man kan öka intresset. Prata också om hur viktigt det är att vara ärlig om just sånt som hälsa, det blir lite Peter och vargen till slut, och så blir det en massa missförstånd.
Svar på tråden Hemringd från skolan 2ggr samma vecka?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.