Inlägg från: Dockan |Visa alla inlägg
  • Dockan

    Är det rimligt att jag ska betala halva elräkningen?

    Jag flyttade som du in i någons hus, numer min make. Vi hade visserligen inte barn. 


    Till en början så betalade jag också utan att äga, den summan varierade liksom omkostnader gör. Jag betalade räntekostnader och andra avgifter såsom renhållning och el. Man kan inte kalla det hyra såsom du tänker dig, när man bor i hus. Det kostar olika varje månad i hus. Du sa att du betalar lite extra, men kanske är det så att han måste ?chockhöja? det du kallar hyra pga omkostnader. Det är inte rimligt att ta av den bufferten för löpa de kostnader såsom el helt och hållet. Ni kanske behöver göra upp en max summa ni delar på för elen och sedan vad ev. bufferten kan ta ifrån (ex vi delar på räkningen upp till max 8000, sen får resten gå från buffert). Men det kan ju inte du bara bestämma, kommer ni inte överens kanske ni behöver vara särbo helt enkelt. Men även lägenhetshyror kommer att stiga pga ökade kostnader för värme och el i allmänna utrymmen.


    Själv gillade inte vi det systemet i det långa loppet (annat för än att testa att bo ihop), då det liksom var svårt att få det helt rättvist. All renovering mm fick såklart han stå för, men det begränsade ju vad vi kunde göra. Vi ville bygga ut huset och göra rätt större renoveringar - så vi löste efter ett par år att även jag blev ägare. Ända skillnaden för mig var att jag då också delade amorteringen utöver omkostnader. 


    Har ni väldigt ojämlika inkomster kanske ni behöver fördela vad ni betalar var. Maken betalar lite mer i vårt hushåll då han tjänar ca 7000 kr mer än mig. Jag har också en helt okej inkomst så det handlar om runt en åttondel mer för honom. 

Svar på tråden Är det rimligt att jag ska betala halva elräkningen?