Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Är det rimligt att jag ska betala halva elräkningen?

    MijominMijo skrev 2022-09-15 16:13:07 följande:
    Jag förstår hur du menar. Och som jag skrev i trådstarten så är det klart att jag och min son bidrar till lite högre elförbrukning än om vi inte hade bott där. Men jag tror inte att hans elräkning skulle sjunka med tusenlappar i månaden, Han kommer ju behöva laga mat, värma upp huset och så vidare även om vi inte skulle bo där. Och det är inte så att jag inte vill/kan betala lite mer i elräkning än jag gör idag, men blir det flera tusen kronor mer i månaden blir det jäkligt tufft.

    Min son bor hos oss 50 %. Min sambo har 2 grabbar som bor hos oss 50 %. Min son är inte hemma så mycket, då han väldigt ofta är iväg med sina kompisar, så han sitter inte så mycket framför tv eller dator. Duschar hemma gör han kanske 1 max 2 ggr /vecka då han är hos oss, sen duschar han på idrotten i skolan eller på gymmet där han tränar. Sambons barn däremot är till största delen hemma och sitter betydligt mer framför tv och spelar tv-spel än vad min son gör. 

    Vi har inte bråkat om detta, jag ville bara ha lite synpunkter i frågan.
    Men jag var tydligen ute och cyklade.
    Och ja, jag får kanske se mig om efter ett annat boende om jag inte kommer ha råd med dessa elräkningar. Jag kan ju inte trolla fram pengar hur gärna jag än vill. Och än så länge vet vi ju inte hur höga priserna kommer bli framöver och om det kommer något "krispaket" från regeringen, så det kanske löser sig ändå. 
    Jo, men nu är det ju så att du inte ska betala för din och din sons faktiska förbrukning utan om man bor tillsammans så delar man på utgifterna. Att flytta ut borde absolut vara ett alternativ för dig. Jag tvivlar på att du kan hitta ett boende som kostar ungefär som vad du ger din sambo nu.
  • Mortiscia80
    snöblask skrev 2022-09-15 18:30:51 följande:

    Han ändrar ju dina hyresförutsättningar rätt plötsligt. Tänker att ni behöver se elen som en del av helheten eller inte. Nu går ni från det ena till det andra utan diskussio. Hur mycket hyra betalar du och hur mycket kostnader finns på huset? Är ju en himla skillnad om du haft en hyra på 5000kr i månaden eller 12000kr. 


    Man hyr inte av sin sambo oavsett att man betalar en viss summa per månad, de bor faktiskt ihop. Förutsättningarna har förändrats för dem som par eftersom båda bor där, om omkostnaderna som t ex el blir dyrare så måste ju båda hjälpas åt att betala också. Sedan är det klart att det spelar roll om ts hittills redan betalat en ganska stor summa eller inte.
Svar på tråden Är det rimligt att jag ska betala halva elräkningen?