• Härjed­arling
  Fre 16 sep 01:40
  5335 visningar
  63 svar
  63
  5335

  Hur slutar man ta åt sig?

  Hur gör man för att sluta bli så sårad över elaka kommentarer? Jag är så less på att gå omkring och vara sårad och arg! (Är högkänslig personlighet.) Säg inte att det bara är att inte bry sig, det funkar inte så för mig! 

 • Svar på tråden Hur slutar man ta åt sig?
 • Härjed­arling
  Fre 16 sep 20:38
  #5

  Går som vanligt inte att citera.. Vad är det för fel på FL eftersom 2/3 av inlägg varken går att gilla eller citera?? 

  AnnaZL: det är ingen speciell situation eller viss person det handlar om!  Det handlar om att alla människor råkar ut för kritik, negativa kommentarer etc då och då i sitt liv, men att andra till skillnad från mig kan hantera det och skaka av sig! Kanske blir de upprörda och ledsna och det påverkar hela deras dag, men sedan lyckas de släppa det och gå vidare. Det är inte så för mig, utan saker som sägs fastnar i mitt huvud och läggs på hög, och jag har svårt att glömma det och sluta känna agg. Behöver inte ens vara så att det är illa menat från den andra! Jag blir så ledsen över sånt som omgivningen har svårt att förstå att man kan bli ledsen för! 

 • Härjed­arling
  Fre 16 sep 20:56
  #7

  Ivory:. Se mitt svar till Anna här ovanför. 

 • Härjed­arling
  Lör 17 sep 10:27
  #10
  AnnaZL skrev 2022-09-17 10:06:41 följande:

  ?Problem länge? skulle det stå?


  Jag går och pratar med psykolog 2 ggr i månaden. Men jag har inte tagit upp detta problem med henne än eftersom jag nyss lärt känna henne. 
  Jag undrar bara hur man kan göra och tänka på kortare sikt? Hur klarar andra att inte ta åt sig och bara släppa saker??
 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 08:15
  #12
  Anonym (S) skrev 2022-09-17 10:43:07 följande:
  En sak jag försöker tänka på är hur fruktansvärt oviktiga de flesta personer är i mitt liv. Någon på FL stör sig på vad jag skriver? Cry me a river ffs. Jag svarar inte ens alla som börjar käfta, så ovärt min tid. Lite svårare när det är personer irl, särskilt om man måste umgås regelbundet (kollegor t ex) men då får man tänka att det där är i den personens tankevärld och har inte med mig att göra, de får tro vad de vill. Jag kan ändå inte göra något för att ändra deras uppfattning, oftast. De är fortfarande fruktansvärt betydelselösa i mitt liv så jag gör mitt och sen får andra sköta sitt.
  Så fungerar det dessvärre inte att tänka för mig. Spelar ingen roll om personen är betydelselös för mig. De allra flesta människor är jävligt betydelselösa för mig (förlåt för svordom, ville bara förstärka!) Och det är just DET jag reagerar på så starkt; vad har en obetydlig liten skit som inte ens känner mig för rätt att yttra sig överhuvudtaget?! 
  Anhöriga och andra betydelsefulla personer känner jag väl, och jag förstår att de inte menar sånt de säger i frustration/vredesmod! Och därför kan jag skaka av mig lätt när det gäller nära & kära och släppa det och gå vidare. Tycker det är jättekonstigt att ingen annan än jag verkar resonera så!? Att alla jag pratat med om sånt här blir otroligt sårade av nära & käras kommentarer, men bryr sig inte om främlingar eller andra betydelselösa är elaka! Känner de inte sina nära och kära eller vadå? Litar inte på dem? Verkar inte som speciellt kära relationer!! 
 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 09:32
  #18
  Anonym (Ivory) skrev 2022-09-21 09:15:46 följande:

  Nu skriver jag det här och så får jag se vad jag får för reaktioner. Oj, se så flugorna surrar runt min häst. Sådana oviktiga flugor! Aj, ett myggstick. Då smäller jag till. Sådärja, där fick den lilla oviktiga, oviktiga, OVIKTIGA JÄVLA TYP SOM HAR MAGE ATT KOMMA MED SIN SKITKOMMENTAR!!

  Vaknar nästa morgon:

  Jag har rätt, jag har ju helt rätt, varför fattar ingen. Ska nog starta en tråd.

  ... 

  Nej, jag tvivlar lite på att det är ett ädelt syfte att lära sig om hur människor tänker att vara här. Kanske delvis. 


  Läs om och läs rätt! JAG skrev inte att främlingars kommentarer på nätet är obetydliga! 

  Har sett att du ofta kommenterar dumt och provocerande i andras trådar! Vad får du ut av det? 

  Denna tråd är på allvar, jag har lidit av det här hela mitt liv (och psykiatrin har alltid totalt skitit i att försöka hjälpa mig att jobba med det! De sysslar inte med att hjälpa folk! Vad de egentligen sysslar med har jag ingen aning om! Tänkte bara poängtera detta INNAN du eller någon annan skriver: "Men sök hjälp då!") 

  Du är ofta sarkastisk här på FL, tycker du att du är cool eller? Barnsligt och desperat att trycka ner andra med din så kallade humor, tycker jag. 
 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 09:43
  #20

  Förlåt Kaffedraken, det var ju inte du som skrev och undrade vad jag gör här om jag skiter i kommentarer på sidan!! 🙏 Jag läste om och läste rätt! 😉

  Ivory:. Var nånstans skrev jag att jag inte bryr mig om vad jag får för svar och kommentarer här?? 

  Och SNÄLLA Kaffedraken:. Jaså, skiter "MAN" ju i främlingars elaka kommentarer?! Vilka är "man"? Du kan inte tala för alla! Och "MAN" tar inte alltid åt sig av nära och käras kommentarer! Vissa av oss litar på att våra nära och kära älskar oss förstår du, och att de har sina egna oläkta sår och vräker ur sig sånt de inte menar. Och de ber ALLTID om ursäkt efteråt, vilket främlingar ALDRIG NÅNSIN gör när de gjort fel! Jag påstår inte att jag är perfekt eller alltid har rätt, jag har lika många fel och brister som alla andra! Men jag har väl all rätt att skriva och fråga om råd över sånt som jag blir sårad av??! 

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 09:57
  #28

  Ivory: Jag skrev inte till dig utan till Kaffedraken när jag skrev att hen ofta trycker ner andra i trådar och att hen tror att det är coolt! Ber om ursäkt om det blev fel, blev lite snurrigt. Jag har problem med FL, de flesta inlägg går inte att citera och då blir det knäppt.. 

  Det jag skrev till dig var att jag INTE har skrivit att jag skiter i folks kommentarer här; du undrade vad jag och Kaffedraken gör här om vi har den inställningen.. Det var Kaffedraken som skrev att "man" skiter "ju" i främlingars kommentarer på nätet, men nära och käras kommentarer blir "man ju" sårad över.  Jag skrev då att hen inte kan tala för alla. 

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 10:00
  #29

  Kaffedraken: Din ursäkt var väl ironi? 😆 Eftersom jag skrev att främlingar aldrig någonsin ber om ursäkt, så ville du visa mig hur fel jag har?! 🙃😏

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 10:05
  #33

  Ivory:  Jag har INGET gemensamt med Kaffedraken!! Jag trodde hen menade att det är jag som är lodisen! Att gadda ihop mig med någon är inte alls min stil, det är ju mobbning och jag har själv varit mobbad så vill inte utsätta någon annan för det! Det är så sjukt fegt att gadda ihop sig och sådan feglus är jag inte! Jag har inte problem med dig utan med Kaffedraken! Som jag för övrigt tror är en man; kvinnor uttrycker sig sällan så desperat och omoget även om kvinnor kan vara fruktansvärt elaka! 

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 10:09
  #34

  SS:  Ursäkta..? Vad menar du med att jag inte kan hålla reda på mina egna tankar?!? Vadå förklara om mig? Vadå någon som inte existerar i verkligheten? 
  Är din avsikt att kränka och vara jävlig eller är du seriös???

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 12:40
  #42

  Ivory:. Okej men jag har ju en tendens att råka ut för vidriga människor IRL också, som gaslightar mig! Och sen "är jag sjuk" för att jag reagerar normalt på deras oprovocerade attacker och trakasserier! 
  Det är nya människor hela tiden, jag har förstått att min blotta existens provocerar folk men... jag har väl rätt att finnas till?! 

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 12:49
  #43

  Kaffedraken:  Då måste du ha dragit till dig elaka kvinnor, som inte förtjänar dig! Inse att du är värd en RIKTIG kvinna, som behandlar dig som en kung (och du behandlar henne som en drottning) och börja leva efter det! Då kommer du snart att attrahera de bra kvinnorna! Det FINNS bra och vettiga kvinnor därute, fast jag förstår att det är svårt att tro för många män då det finns så många galna psykopat-kvinnor som gaslightar er män och drar sina snyfthistorier som folk går på bara för att de är just kvinnor och ni är män! Håller med dig om att väldigt många kvinnor är vidriga, jag har aldrig påstått nåt annat! 😉🙏💗

 • Härjed­arling
  Ons 21 sep 12:54
  #44

  Och JAG ÄLSKAR blyga nervösa killar! Tuffingar har inget att hämta hos mig. 🙂

 • Härjed­arling
  Tis 15 nov 06:02
  #47
  Anonym (S) skrev 2022-09-21 17:29:51 följande:
  Särskilt sant på FL där de flesta ts bara verkar vilja ha medhåll ;)
  Nja, jag tror de flesta vill ha råd, olika sätt att se på saken samt konstruktiv kritik. Bara för att man inte håller med ts behöver man inte skriva elaka påhopp, man kan vara ärlig och schysst samtidigt! Fast du kanske inte kan det, eller fattar att man kan vara det? 
 • Härjed­arling
  Tis 15 nov 10:27
  #55
  +1

  KD: 
  Du är Kaffedraken va? Inte behöver du känna dig dålig på något sätt, jag förstår bättre nu när du öppnat upp dig mer! Du är nog bara en sårad själ och det är inte ditt fel! 
  Ja man ska vara snäll mot sig själv! Inte misshandla sig själv liksom, men det är lättare sagt än gjort när andra misshandlat en psykiskt hela ens liv! 

 • Härjed­arling
  Tis 15 nov 10:42
  #56

  KyligSynaps: jag håller med dig om att vi högkänsliga förväntar oss att världen ska vara som vi önskar, att alla ska vara empatiska mot varandra och respektera varann även om man inte gillar alla. Allt annat gör ju sjukt ont i oss! Vi förväntar oss inte att bli kränkta, attackerade, förlöjligade, utsatta för maktmissbruk, för vi själva är inte såna och har det inte i oss, därför är det så ofattbart för oss hur andra utan samvete och betänklighet kan göra oss så illa genom dessa beteenden fastän vi inte ens gjort dem något eller kanske aldrig ens pratat med dem! 

  Blir nog svårt för mig att komma ihåg och vänja mig vid tanken att ta världen för vad den är, man glömmer så lätt bort sig och reagerar på det sätt man lärt sig tidigt i barndomen för att skydda sin integritet och stolthet. Hur skulle jag kunna gå omkring och vara accepterande mot att det helt plötsligt kan komma någon bakom närmsta hörn som jag aldrig sett förut och spy ut sin egen skit mot mig? För det har hänt! Jag känner mig aldrig trygg! Hur ska man kunna acceptera att folk är elaka utan anledning?? 

  Vad gäller förluster: jag är inte intresserad av att lära mig, jag vill bara vinna och må bra för det förtjänar jag. För vems skull ska jag lära mig? 

Svar på tråden Hur slutar man ta åt sig?
Logga in
Bli medlem