• Anonym (Rullt­e)
    Fri 16 Sep 2022 10:39
    22725 visningar
    180 svar
    180
    22725

    Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?

    Om kvinnan vill behålla barnet, men inte mannen. Då får mannen rätta sig efter det.

    Vill kvinnan göra sig av med barnet, men inte mannen. Då får mannen rätta sig efter det.

  • Svar på tråden Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?
  • Anonym (Rullt­e) Trådstartaren
    Fri 16 Sep 2022 11:09
    #11

    Såklart finns är den rent fysiska belastningen, men det är väl bara den lilla delen av ett helt liv? Ett ej önskat barn av den ena parten kan alltså inte orsaka någon skada eller olägenhet hos någon av de båda? Vad jag förstår så är ett barn ett livslångt åtagande, för man kan väl inte friskriva sig från sina barn? Det här är ju något mannen då isåfall belastas av vare sig han vill eller ej. Kan inte det skada denne, i annan mån, om den inte önskar denna belastning? Borde det inte vara mest jämställt och rättvist att den ena parten kan juridiskt friskriva sig barnet om det inte önskar ta del av det? T ex en kvinna som antingen är för långt gången, ändrar sig för sent eller bara att mannen inte vill vara med. En förälder som inte vill vara förälder, är den verkligen bra för barnet?

  • Anonym (Rullt­e) Trådstartaren
    Fri 16 Sep 2022 13:04
    #35
    -3

    Om kvinnan vill behålla barnet men inte mannen, varför ska han då belastas ekonomiskt?
    Likaså om rollerna är ombytta och kvinnan redan är för långt gången för abort. Då är den parten medveten om att den står ensam med både ansvar och kostnader.

    Många människor vill bara ha sex för att uppnå eufori, så är det bara, min sambo inkluderat. Vad gäller gummi så är min bild och erfarenhet att kvinnor är de som helst kör utan, visst finns där en viss kategori män också, men oskyddat sex är tämligen en dealbreaker för många kvinnor. Jag själv vill inte ha barn, men vill inte heller ta bort den möjligheten utifall att. De flesta av mina vänninor älskar att få satsen i sig och ser akten som bortkastad om de inte får uppleva sig "fyllas", det är oftast det som triggar deras superorgasmer. 

    Jag tycker att man ska skilja mer på sex och graviditet. Har man kommit överens innan om att det bara är sex och att barn inte finns på kartan, då håller man sig till det och mannen ska inte ofrivilligt kunna dras med. En väninna använde för ett par år sedan graviditeten som ett "vapen" för att hålla kvar en viss man i sitt liv, hon visste att han ville avsluta deras kk relation för att han träffat någon och såg då till att bli gravid. Vilket jag tycker är oerhört fel, både mot barnet och mannen. Jag har inte längre någon direkt kontakt med henne, men barnet i fråga ser inte ut att ha någon ljus framtid. Oengagerad mamma och frånvarande pappa. 

  • Anonym (Rullt­e) Trådstartaren
    Fri 16 Sep 2022 13:41
    #39
    +1
    Anonym (Illern) skrev 2022-09-16 13:31:18 följande:
    Så du följer gärna kvinnans vilja vad gäller att inte ha kondom och spruta i?

    Då är det helt ok att hon bestämmer, du tänker inte på dig själv och din vilja alls?

    Men sedan om ett barn råkar bli ett faktum, då ska din vilja följas?

    Är det inte bättre att du följer din vilja, dvs du skyddar dig själv, så slipper du bli ofrivillig pappa?

    Du lägger hela din framtid till kvinnans vilja och sedan gnäller du om hon gör ett val du inte är bekväm med? 
    För att förtydliga. Jag och min kk har oskyddat sex, jag går på piller. Överenskommelsen är att vi bara har sex. Om ett barn blir till så "tar vi hand om det", alltså abort. Om jag sedan blir gravid och ändrar mig av någon anledning, då tycker inte jag att han ska behöva ta något ansvar för det. För då är det jag som har brutit vår tidigare överenskommelse, inte han.
Svar på tråden Varför har mannen ingen talan i om barnet ska behållas eller ej?