• Tis 20 sep 21:50
  2258 visningar
  1 svar
  1
  2258

  När får man senast positivt graviditetstest

  Har alltid haft väldigt regelbundna cykler och ganska starka symtom på ÄL men förra cykeln var och den här är väldigt lång. Äl har inte varit tydlig heller och den här cykeln vet jag inte ens om jag haft det. Min fundering nu är hur sent ett gravtest skulle bli positivt efter ÄL/sex. Jag menar alltså inte hur tidigt ett test kan visa utan hur sent man kan ta det och vara säker på att det verkligen är negativt om det visar negativt.
  Hoppas att ni förstår hur jag menar. Min högsta önskan är att det skulle vara positivt men när jag tar ett test vill jag vara säker på att det visar rätt (även om man kanske aldrig kan vara det) och kunna släppa det lilla lilla hopp som finns.

 • Svar på tråden När får man senast positivt graviditetstest
 • Tis 20 sep 22:23
  #1

  Ett gammalt råd är att vänta med test till 19 dagar efter senaste samlag för då ska det absolut visa positivt om man är gravid. Jag har tagit hcg-blodprov v.4+5 och haft som lägst 361. De allra flesta få plus lite tidigare än så, men pga det ytterst fåtal som inte får plus 14 dagar efter äl brukar man dra till med 19 dagar. Här ser du själv hur mycket det kan variera en och samma vecka:

  www.billiga-tester.se/nyheter/hcg/

Svar på tråden När får man senast positivt graviditetstest
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.