Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF JUNI 2023

    Jennifer23 skrev 2022-10-13 12:03:10 följande:

    Någon som tillhör Västra Götalands län? Jag har så svårt att få in att det skulle vara något "levande". Hur får man till ett vul för att se att det faktiskt är något? 
    Tidigare graviditeter har jag kört fulingar med att man haft en blödning och åkt in akut... men känns dumt att behöva göra det om det går att få ett vul utan att ta upp någon annans vårdplats.

    Räknat enligt sista mensen än så länge och är då i v.6 nu (5+4). Idag märkte jag av att bröstvårtorna växt till sig Drömmer fortfarande väääääldigt lite illamående om ens något, och det känns som tröttheten har gett med sig också så jag är klart oroad.


    Med tanke på hur svårt det är att bli mottagen för bedömning när man faktiskt på riktigt har ett missfall så känns det väldigt fult att lura in sig. Nu bor jag visserligen i sthlm där utbudet ä väldigt bra, men här är det inga problem att boka privat vul om man är nyfiken. Kostar väl kring tusenlappen och brukar vara lätt att hitta tider och många ställen att välja på. 
  • Jojjans
    elin1989 skrev 2022-10-13 15:13:46 följande:
    Så vitt jag vet har de ändrat i Stockholms län och alla blir erbjudna kub. Det brukade vara 35+

     


    jag har gjort kub 3 gånger i Stockholm, 2018, 2019 och 2021. Dom första två gångerna var jag under 35 och den sista över 35. Verkade ingå i basutbudet alla gånger men var svårast att få till sista gången då det var mitt i semestern. 

  • Jojjans
    pappersdocka skrev 2022-10-13 18:33:26 följande:
    Va konstigt. När jag var gravid 2019 så fick jag inte göra kub. Jag frågade iofs inte, men tänker om det ingår så borde dom erbjuda alla? 

     


    i region Stockholm?

  • Jojjans
    Flip12 skrev 2022-10-13 19:00:36 följande:

    Jag är så nojig. Iofs väldigt tidigt men känner ingenting! Är det värt köpa clearblue med veckoindikator?

    jag ska på inskrivning på tisdag och känns ju bara så jobbigt gå dit om det inte är något?


     


    jag har fler missfall i bagaget, både tidiga men också väldigt sena, och känner igen känslan. Men när jag varit förkrossad efter ett missfall så har det varit fantastiskt att få bli omhändertagen i det av en barnmorska som jag hunnit träffa. Det har varit fina och stärkande Samtal. 

  • Jojjans
    Flip12 skrev 2022-10-13 22:52:57 följande:

    @erihen @jojjans Skönt att jag inte är ensam även om jag blir ledsen att höra vad ni behövt gå igenom? mina tre senaste graviditeter har slutat dåligt så tror ju verkligen inte på detta🙈 samtidigt tänker jag att man måste våga tro också. Men hur kommer man dit?


    Oron för att uppleva samma sak igen kommer antagligen alltid finnas kvar. För mig har det hjälpt att tänka att det inte spelar någon roll om jag oroar mig eller inte, jag bär inte ansvaret för hur det går. Det enda jag kan göra är att försöka njuta i stunden över att jag iallafall är gravid just nu. vad som händer sen kan vi aldrig veta, men det finns iallafall en chans att det kommer en bebis i juni vilket gör mig väldigt lycklig.
  • Jojjans
    pappersdocka skrev 2022-10-14 07:31:24 följande:
    Ja. 
    Vad märkligt. Jag tror faktiskt inte ens jag frågade efter det första gången. Tror alla som vill ska erbjudas kub i sthlm om jag inte minns fel. 
  • Jojjans
    Flip12 skrev 2022-10-14 17:14:40 följande:

    @erihen @jojjans. Vi får peppa varandra. Ja jag ska försöka hitta till att lita på kroppen och njuta i nuet. Men det är verkligen inte lätt. Jag kommer få tidigt ultraljud pga partiell Mola förra graviditeten. Kommer ni göra tidigt ultraljud?


    Ja jag ska också göra ett tidigt ultraljud, bokat 6+6. Behöver kolla att det finns en viabel graviditet innan remiss skickas till specilistmödravården. Jag ska dit på planering av cerklage då jag för ett år sen förlorade våran lilla lillasyster pga spontan värkstart i vecka 21. Storebror är också född i vecka 34.


    Har också ett missfall i vecka 16 i bagaget (för tidig vattenavgång) och ett gäng tidiga mf/kemiska graviditeter. 

  • Jojjans
    Flip12 skrev 2022-10-14 19:56:34 följande:

    @jojjans oj det låter väldigt tufft. Bra du får hjälp via spec mvc. Jag ska på inskrivning på tisdag hos bm och sen träffa läkare. Hoppas kunna få ett första ul då. Sen ska jag om två veckor till specialist-ul. 


    Ja det har varit fruktansvärt på många sätt. jag tror inte jag vågar tro på att det kommer komma ett levande barn innan vi passerat vecka 28 så överlevnadschansen börjar närma sig 100%. 


    håller tummarna för att du får ett tidigt ul då! Alltid skönt att veta när
    man bär på så många erfarenheter som skapar oro. 

  • Jojjans

    Efter min kemiska graviditet/tidiga missfall i aug har jag bestämt mig att ta ett test var tredje dag tom äl+21. Hittills ser det väldigt fint ut och jag passerade igår dagen för missfallet i aug vilket känns skönt.

  • Jojjans

    Ända sen innan jag plussade så har jag sovit så otroligt dåligt. Jag är ingen sjusovare i vanliga fall och kan ibland ha lite svårt att somna men nu senaste veckorna har det varit extremt! Har legat vaken till tolv på nätterna trots extrem trötthet dagtid, och kan sen ligga vaken flera timmar mitt i natten. Känner mig rastlös och vrider och vänder mig. Någon mer som känner igen sig?

Svar på tråden BF JUNI 2023