• Anonym (E L)

    Det fulaste och finaste namnen ni vet?

    Jag tycker alla engelskklingande namn blir skitfula på svenska. Liam, Kevin, Cassandra, Melissa, Savannah, Noel, Leon, Marlon, Noah osv. Och det är alltid fittungar som heter sådana namn, riktiga WT:n som inte kan bete sig till föräldrar. 

    Finaste är klassiska namn, ett av mina favoritnamn är Ingrid. Sen gillar jag Vera, Svea, Sonja, Kerstin, Alfred, Ebbe och Gunnar.

  • Anonym (E L)
    Anonym (Isa) skrev 2022-09-22 11:30:11 följande:
    Förlåt men Ingeborg och Rasmus är ju hemska! Jag kan inte ta en vuxen man som heter Rasmus på allvar, men det kanske är för att barnens kusiners lilla dansmus heter Rasmus. 
    Håller med, det är 2 skitfula namn. Rasmus är också ett hat- namn för mig. 
  • Anonym (E L)
    Embla twopointoh skrev 2022-09-22 12:37:56 följande:
    Du är medveten om att Noa/Noah är ett svenskt namn (i betydelsen vedertaget i Sverige sedan lång tid)? Det är ett bibliskt namn, och många av dessa finns av naturliga orsaker i kristna länder oavsett språk.
    Jo, jag vet att det är bibliskt. Men det är inte snyggt för det. Finns många namn i bibeln isåfall som är otroligt mycket bättre.
  • Anonym (E L)
    Embla twopointoh skrev 2022-09-22 14:40:06 följande:
    Snyggt har inte med saken att göra, utan att du kallade det "engelskklingande". Det var det jag invände emot, Noa/Noah är i mina ögon inte mer engelskklingande än Simon eller Lucas.
    Stavningen "Noah" är ju definitivt engelskklingande. Uttalas ju helt annorlunda än NOA.
  • Anonym (E L)

    Sen tycker jag att Berta, Ursula, Regina, Tindra, allting med -Li eller -Lee som dubbelnamn, Tabita, Wilda/Vilda, Vilja/Wilja och namn som typ Juvelia, Diamantine/a är svinfula. 

Svar på tråden Det fulaste och finaste namnen ni vet?