• Fri 23 Sep 2022 18:31
  21100 visningar
  169 svar
  169
  21100

  Hon känner sig utstött... tröttsamt

  Du behöver inte ha med din mans släkt att göra, om du inte vill.
  Jag har en gammal kompis som blev dåligt behandlad av svärmor och hennes man. Hon träffar inte dem alls, mannen får åka dit själv. I början var hon ledsen för att mannen inte klarade av att stå upp för henne men nu har hon landat i att det aldrig kommer att ske, att hennes man är för snäll och att det är trots allt hans mamma.

 • Sat 24 Sep 2022 09:35
  +1

  Hur är förhållandet till din familj? Hur vill din mina gå vidare (jag antar att han också vill ha en förändring)?

  Misstolka mig inte, för jag tycker att de verkar taskiga mot dig, men jag kan hålla med om att du framstår som känslig i detta med att hon skrev hela familjen när alla utom du var med. Hon borde ha skrivit "familjen" och inte "hela familjen" men att hänga upp sig på ett ord som förhoppningsvis var oavsiktligt blir jobbigt. Inte desto mindre måste de tänka på dina känslor och kanske tänka efter innan de skriver/säger något.

  Vi är alla olika känsliga och vi måste ibland lära oss hur vi bäst umgås med människor som vi kanske inte hade valt självmant. Med det sagt, de behöver tänka på hur de uttrycker sig och du måste försöka att inte bry dig om dem och deras åsikter, att inte ta vid dig.

  Jag hoppas verkligen att ni lär er  någon form av samspel. Och du har rätt till dina känslor! 

  Jag hoppas att du inte tar vid dig av mitt i lägg för det är verkligen inte meningen, det är svårt att få fram nyanserna i skrift.

 • Sat 24 Sep 2022 10:28
  Anonym (S) skrev 2022-09-24 09:52:04 följande:
  Har bra kontakt med min familj:)
  ingen vet att jag blev ledsen utan har hållit just de för mig själv.. alltså de där med att hon skrev hela familjen istället för familjen. Tyckte själv att de va känsligt av mig. Men hade inte reagerat om de bara var de. Utan många små saker blir till en stor grej 
  Ah, då förstår jag.

  Vad skulle hända om ni valde bort hans familj och bara umgicks med din? Du ska inte behöva umgås med folk som får dig att må så dåligt. När man kommer in i en ny familj ligger mycket av att relationen blir bra på familjen, inte på dem nya familjemedlemmen. De verkar ju ärligt talat inte vilja försöka utan tycker att det ligger på dig, men det krävs två för att dansa (läs de behöver också bjuda till). 
  Du får ta ett allvarligt snack med din man om hur hans familj får dig att må, säga att du inte längre vill ha det så här och ni får komma fram till hur ni gemensamt ska agera. För du och din man är en enhet, den är viktigare. Var ärlig, vill du umgås med hans familj, kan skadan repareras om de blir mjukare?
Svar på tråden Hon känner sig utstött... tröttsamt
Logga in
Bli medlem