• Thu 22 Sep 2022 13:26
    16378 visningar
    115 svar
    +1
    115
    16378

    Ett barn som dött

    Jag ser två delar här. Att bebisen som dog inte skulle vara din syster och inte ha något alls med dig att göra känns befängt. Du är ju en del av familjen. Där tycker jag din mamma har fel och jag förstår om du är sårad. 

    Däremot tycker jag det där med att du berättar om bebisen och visar bild på henne på föreläsningar är en annan sak. Jag förstår absolut att det påverkar dig och din historia och att du därför vill ha med det. Samtidigt förstår jag att din mamma inte är bekväm med det. Bebisen som dog är troligen hennes livs största trauma och sådana brukar man vilja bestämma själv vem man vill dela dem med. Alla vill inte att folk i allmänhet ska känna till en sån sak utan kan känna att det finns risk för att folk tänker på henne som den som förlorat ett barn, att de läser in olika saker hos henne "det måste bero på hennes stora förlust", "Inte konstigt hon är sådan, som..." osv. 

    Har din moster eller mormor pratat med din mamma om det här att hon inte anser att du har något med den döda bebisen och annat tidigare att göra? Där borde hon få in ett annat perspektiv så hon åtminstone har möjlighet att ändra åsikt. Och på ett sånt sätt att hon kan göra det utan att känna att hon tappar ansiktet om hon ändrar sig. 

    Din mamma har all rätt att känna att hon inte gillar att du berättar i föreläsningar om systern och framför allt att du visar bilden. Ingen konstig känsla/åsikt hos henne heller, utan andra också som skulle reagera lika. Om du kan respektera henne och åtminstone sluta visa bilden tror jag det förutom vore bra för henne även kunde vara bra för er relation. Inte minst ihop med att hon i sin tur verkligen funderar på det där att du och bebisen inte skulle ha något med varandra att göra. 

Svar på tråden Ett barn som dött