Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Ett barn som dött

    Av respekt för den döda och min mor skulle jag inte vilja visa upp något foto. Men det hindrar ju inte att du berättar om din syster och hur det kom sig att dina föräldrar adopterade dig. 

    Men jag skulle respektera min mamma i det här fallet, men det handlar kanske mer om min personlighet och uppfostran än något annat. 

    Ett barn som har dött är ett sår som aldrig läker helt och det river säkert upp jobbiga känslor i din mamma när du visar upp den här babyn som inte fick leva. 

    Men din vilja att förmedla din historia väger inte tyngre än din mammas vilja att värna sitt första barns integritet. 

  • Mrs Moneybags
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 17:35:00 följande:
    Nä hon mår inte dåligt hon är bara avig för att hon tror att folk ska veta vem hon är ingen mer än moster och mormor och farmor har sett och vet om detta barn. 
    Du låter självisk. 

    Varför får din mamma inte behålla sin hemlighet? Vad vinner du på att exponera henne och din döda syster? 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-23 10:23:33 följande:
    Men det ÄR ju ett syskon alltså är det en släkting till mig och jag äger väl rätten till min släkt och när jag berättar om MITT liv så ingår alla människor däromkring och berättar jag om att när min syster dog så.. och vill ha med en bild (hon är inte död på bilden) så är det lika mycket min rätt som att min mamma har rätt att spara en bild på mig och visa upp ex min döda farfar har jag också rätten att visa bild på utan att behöva be om lov. 
    Alltså det handlar inte om rättigheter här, utan om respekt och förståelse.

    Kan du inte tänka att din mamma har företräde här eftersom det är hennes barn och hon har lidit hela livet efter att barnet gick bort? 

    Det känns som om du bara vill mästra din mamma och berätta för henne att du minsann har RÄTT att visa upp hennes döda barn för folk. Varför inte skippa bilden och bara berätta historien? Eller ta bara silhuetten av ett barn när du berättar den här delen av historien. 

    Du är gammal nog att kunna sätta dig in i en annan människas känslor. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-24 14:10:36 följande:

    #96
    jag visar bilder på en massa andra människor och nej jag har inte frågat dom utan det är människor som har haft en del i mitt liv som adopterad. 
    Men säg att det är 50 pers på en föreläsning och mamma tycker att det är hemskt. ingen av dessa vet vem hon är så det spelar ingen roll för henne egentlige, dessutom är hon över 80 år och hon har inget kontaktnät kvar ändå så ingen kommer ens säga till henne just att de sett en bild. 
    Bilden finns dessutom på min öppna facebook där ännu fler kan se den.
    pratade med min moster som sa att de borde hon ha kommit över för länge sedan och att hon tror min mamma ältar för mycket. 


    Din moster har ingenting med det här att göra överhuvudtaget. 


    Så du åker runt och visar bilder på folk utan att fråga? Jag tycker synd om dina nära och kära. 

Svar på tråden Ett barn som dött