Inlägg från: Anonym (Barnets) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnets)

    Ett barn som dött

    Jag tycker oavsett vad din mamma tycker så är det problematiskt att visa upp en bild på ett svårt sjukt barn i det sammanhanget just med tanke på barnets egen integritet (även om det inte lever nu). Jag vet inte, men jag tycker bilden känns som en privat sak som inte ska visas upp i sådana sammanhang.

    Jag skulle inte vilja bli uppvisade svårt sjuk på föreläsningar.

    Jag är iof alltid restriktiv till att visa privata bilder i offentliga sammanhang.

  • Anonym (Barnets)

    Visar du bilder på fler personer? Ber du isåfall dem om lov?

    Vad tror du det ger åhörarna för extra dimension att se en gammal bild på ett sjukt spädbarn? Du kanske kan ha en tecknad illustration av ett spädbarn om du vill visualisera?

    Om jag satt i publiken skulle jag inte uppskattat att se den bilden. Särskilt om jag visste din mammas ståndpunkt.

    Och som sagt främst med tanke på spädbarnets egen integritet. Spädbarn är också människor med ett eget liv - även om det sorgligt nog blir kort.

  • Anonym (Barnets)
    EpicF skrev 2022-09-23 19:15:58 följande:

    Anonym (ett): Ts är inte en del av det döda barnet och mammans trauma om detta. Hon borde förstå och respektera sin mammas önskan om att inte visa bilden eller prata med det med sin mamma. 

    Det döda barnet är inte ts trauma, utan mammans sorg och trauma. Som hon vill påminnas om. Är man 56 år så ska man kunna respektera det. Punkt. 

    Ts beter sig enbart som en omogen tonåring i nuläget. 


    Man kan även se det som att största traumat blev för barnet som bara blev två veckor. Ett liv är ett liv, oavsett det är kort. Varför ska barnets levnadsöde exploateras på en föreläsning?

    Dessutom vill din mamma inte att barnets bild ska visas upp offentligt vilket jag verkligen kan förstå. Varför är det så viktigt för dig att få visa upp den i såna sammanhang? Att du vill HA bilden själv och titta på kan jag mycket väl förstå men varför ska den promt visas upp?

    Sen tycker jag frågan inte har direkt med adoptionen att göra. Även om det varit ett biologiskt syskon hade jag tyckt samma sak. Att man ska skydda spädbarnets integritet samt visa respekt för din mamma.

    Vad går föreläsningarna ut på och för vilka föreläser du?
  • Anonym (Barnets)
    EpicF skrev 2022-09-23 20:03:49 följande:
    Barnet dog efter tre dagar. Inte två veckor. 

    Jag är inte ts, så vad föreläsningarna går ut på eller vilka hon föreläser för vet jag inte.
    Jag skrev lite dumt kom jag på sen.

    Kommentarerna var till ts, men apropå "vems" trauma det egentligen är. Men tre dagar är också ett liv värt respekt tycker jag. Detta var inte heller specifikt till dig utan allmänt .

    Oavsett tycker jag det är helt onödigt att visa upp bilden! Jag tror inte publiken skulle uppskatta att se den om de visste att den ledde till obehag hos någon.
Svar på tråden Ett barn som dött