Inlägg från: Anonym (Dotter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dotter)

    Ett barn som dött

    Jag tycker du ska respektera din mammas känslor, min pappa förlorade ett barn några år innan jag föddes och för honom är det väldigt känsligt det är det säkert för din mamma också. Jag tror inte min pappa skulle uppskatta om jag visade upp en bild på hans första barn om jag skulle ha en föreläsning heller.

    Sedan håller jag med min mamma om att det inte riktigt är din syster. Dina föräldrar är dina föräldrar för att de har bestämt att de vill ha det så, de har inte bestämt att deras dotter ska vara din syster så därför är hon inte det. Det är skillnad på biologiska och adopterade barn för många oavsett hur opolitiskt korrekt det är att säga så. Samma sak gäller såklart för de flesta adopterade, många (inte alla) tycker det är väldigt viktigt att hitta sina biologiska föräldrar. 

  • Anonym (Dotter)
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-23 10:07:43 följande:

    Nu kan man inte bestämma att ens båda barn inte ska räknas som syskon det går liksom inte! Det valet är redan gjort IOM adoptionen. När annans skulle den konstiga tingesten tillämpas om man adopterar ett barn och senare ett annat från olika biologiska familjer? Kan man bestämma att dom inte heller ska se sig som syskon
    Eller kan man plock bort arvsrätten för någon adopterad för att man inte ser det som ett barn helt och fullt ändå.
    klart att barnet räknas som en syster, när mina föräldrar dör så kommer hon att stå skriven som just min syster på dödsfallsbevis och liknande det går inte att komma ifrån att det är så. 
    Hade mamma velat ha på något annat sätt så borde hon inte ha adopterat mig!


    Vad har arvsrätt med din mammas döda barn att göra? Det går inte att jämföra en levande person du har växt upp med, med någon du aldrig träffat. Du har ingenting med din mammas dotter att göra, ni har aldrig träffats, du har inte behövt sörja henne och ni hade aldrig kunnat bli syskon, som du skrev tidigare hade du inte blivit adopterad om hon överlevt. Det här handlar om din mamma och hennes sorg inte om dig. Som jag sa innan hade min pappa en son som gick bort innan jag föddes, han skulle inte heller uppskatta att jag visade upp bilder hur som helst, jag respekterar min pappa så jag skulle aldrig medvetet såra honom. 


    Jag tycker det är märkligt att du tar din mammas historia och försöker göra det till din. Det är inte du som förlorat ett barn. 

  • Anonym (Dotter)
    EpicF skrev 2022-09-24 15:11:23 följande:
    Det där med att respektera andra och visa empati mot andras trauman, sorg och känslor, är inget du tycker du borde? 

    Allvarligt ts, du beteer dig som en trotsig omogen tonåring. 
    Eller en narcissist 
Svar på tråden Ett barn som dött