• Thu 22 Sep 2022 08:52
    16644 visningar
    115 svar
    +1
    115
    16644

    Ett barn som dött

    Hon är din adoptivsyster, men knte din biologiska. Och dessutom en syster du aldrog kände. Så jag förstår att din mamma inte vill att du går runt och visar en bild på henne för allmänheten och helt ärligt förstår jag k te varför du överhuvudtaget gör det. Vad får du ut av det? 

    Att din mamma anser att det inte är din syster kan bero på många saker. Men dels eftersom hon kom långt innan du adopterades. Din mamma sörjer henne förmodligen fortfarande och vill hålla henne privat, vilket är helt naturligt. 

    Din adpotivsyster tillhör er familj, samma familj som du och din mamma tillhör. 

  • Thu 22 Sep 2022 17:32
    #42
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 12:29:32 följande:
    Min moster har tagit kortet, HON har gett det till mig och sagt att jag får använda det.
    Vad vinner du på att exponera din döa syster genom att fina en bil? Varför inte bara acceptera din mammas önskan/vilja att inte visa bilden för allmänheten? 

    Jag har också, i likhet med dig en död syster, som föddes och dog ca 1 år före jag föddes (är inte adpoterad). Har bild på henne, och berättar gärna om henne för de som vill veta. Men jag visar inte upp bilden för allmänheten, eftersom det är en högst privat bild. Samma med min son som dog. Berättar gärna, har bilder men visar inte dem för allmänheten. 
  • Thu 22 Sep 2022 17:37
    #44
    +1
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 13:17:51 följande:

    Det är saker och dödsfall som ägt rum i min egen familj att mitt syskon dött äger väl jag rätten att berätta om. Min familjehistoria precis som barn till alkoholister har rätten att berätta om det och kanske i vissa fall berätta en bild som föräldrarna är obekväma med
    Det är inget missfall utan en fullgången graviditet och ett barn som dött pga svårigheter med syresättning. 


     


    Samtidigt så exponerar du din mammas trauma, på ett sätt som får konsekvenser för henne. 

    Jag har full förståelse för att du vill dela med dig av din döda syster, eftersom hon är en del av din adpotionsshistoria. Men jag tycker du ska acceptera din mammas vilja att inte visa bild på henne. 

    Prata med din mamma om varför det är så viktigt för dig att ha med din syster i din berättelse. Möts på halva vägen var. Lyssna också på din mamma, på den hon säger eftersomn det faktiskt är hennes trauma du exponerar. 

    Vänd på det. Sätt dig i din mammas situation. Hade du velat att ditt trauma exponerades för totalt okända människor, både genom berättelse och en bild? Hur hade det känts för dig? 
  • Thu 22 Sep 2022 17:41
    #45
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-22 14:53:09 följande:
    Jag är 56 och ja vi har en bra relation annars 
    56 år och kan inte sätta dig in i din mammas situation? 

    Jag hade faktiskt gissat på runt 25 år. 
  • Thu 22 Sep 2022 22:30
    #65
    +2

    Ts: Att din mamma inte vill gå till graven eller prata om händelsen tyder på att det är ett stort trauma och sorg för henne som hon inte vill påminnas om. 

    Du borde respektera att hon inte vill att du ska visa bilden för främmande människor. 

    Du framstår som väldigt empatilös och kall människa. Jag hade kunnat förstå ditt resonemang om du var tonåring. Men du är vuxen och borde ha så mycket vett i skallen att du accepterar och respekterar att det inte är något hon vill dra upp och påminnas om. Ta och kamma sig och var den vuxna människan du faktiskt är! 

  • Fri 23 Sep 2022 13:46
    #82
    +1
    Anonym (ett) skrev 2022-09-23 13:37:55 följande:
    TS har förlorat hela sin ursprungsfamilj, separerats från sina biologiska föräldrar, tagits från sitt land, förlorat sitt språk och sin kultur. 

    Mamman förlorade ett barn, och som en följd av det så tog hon ett helt annat barn som fick lämna sitt land, sin kultur, sitt språk och skeppades över halva jorden för att laga adoptivmammans sår efter det förlorade barnet.

    Hur kan du påstå att TS inte har förlorat någon? TS har förlorat väldigt mycket för att tillgodose sin adoptivmammas behov av att ha barn. Såklart det döda barnet är en del av TS historia, det är själva ursprunget till TS historia. 
    Kan lika gärna vara så art hennes biologiska föräldrar var döda när hon adopterades och att hon genom adoptionen slapp att bo på barnhem. 

    Självklart har ts förlorat sin kultur etc. Men hon borde ändå respektera sin mammas önskan om att inte visa bilden. Bilden är förövrigt inte sentral i ts adoptionsberättelse. Hon kan på ett bra sätt fortsätta att föreläsa om sin adoption utan att visa bild på ett barn som dog innan hon kom. 
  • Fri 23 Sep 2022 19:15
    #97

    Anonym (ett): Ts är inte en del av det döda barnet och mammans trauma om detta. Hon borde förstå och respektera sin mammas önskan om att inte visa bilden eller prata med det med sin mamma. 

    Det döda barnet är inte ts trauma, utan mammans sorg och trauma. Som hon vill påminnas om. Är man 56 år så ska man kunna respektera det. Punkt. 

    Ts beter sig enbart som en omogen tonåring i nuläget. 

  • Fri 23 Sep 2022 19:17
    #98

    Anonym (ett): Om ts hade blivit adpoterad av den familjen även om barnet hade överlevt vet vi inte. Ingen här vet det. Förmodligen inte ens ts. Troligen inte ens hennes föräldrar. 

  • Fri 23 Sep 2022 20:03
    Anonym (Barnets) skrev 2022-09-23 19:53:50 följande:
    Man kan även se det som att största traumat blev för barnet som bara blev två veckor. Ett liv är ett liv, oavsett det är kort. Varför ska barnets levnadsöde exploateras på en föreläsning?

    Dessutom vill din mamma inte att barnets bild ska visas upp offentligt vilket jag verkligen kan förstå. Varför är det så viktigt för dig att få visa upp den i såna sammanhang? Att du vill HA bilden själv och titta på kan jag mycket väl förstå men varför ska den promt visas upp?

    Sen tycker jag frågan inte har direkt med adoptionen att göra. Även om det varit ett biologiskt syskon hade jag tyckt samma sak. Att man ska skydda spädbarnets integritet samt visa respekt för din mamma.

    Vad går föreläsningarna ut på och för vilka föreläser du?
    Barnet dog efter tre dagar. Inte två veckor. 

    Jag är inte ts, så vad föreläsningarna går ut på eller vilka hon föreläser för vet jag inte.
  • Sat 24 Sep 2022 15:11
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2022-09-24 14:10:36 följande:

    #96
    jag visar bilder på en massa andra människor och nej jag har inte frågat dom utan det är människor som har haft en del i mitt liv som adopterad. 
    Men säg att det är 50 pers på en föreläsning och mamma tycker att det är hemskt. ingen av dessa vet vem hon är så det spelar ingen roll för henne egentlige, dessutom är hon över 80 år och hon har inget kontaktnät kvar ändå så ingen kommer ens säga till henne just att de sett en bild. 
    Bilden finns dessutom på min öppna facebook där ännu fler kan se den.
    pratade med min moster som sa att de borde hon ha kommit över för länge sedan och att hon tror min mamma ältar för mycket. 


    Det där med att respektera andra och visa empati mot andras trauman, sorg och känslor, är inget du tycker du borde? 

    Allvarligt ts, du beteer dig som en trotsig omogen tonåring. 
  • Fri 10 Mar 2023 21:20
    Anonym (Tjafs) skrev 2023-03-10 21:06:20 följande:

    Vem är ens intresserad av en föreläsning av någon som är adopterad nu för tiden???? Knappast något nytt eller "exotiskt" längre.

    Det döda barnet och TS är INTE syskon. Bara politiskt korrekta kan få det till det.

    Tycker TS verkar vara en hemsk människa.

    Trevlig helg!


    Tekniskt sätt är dem adoptivssyskon. Även om de aldrig lärt känna varandra. 
Svar på tråden Ett barn som dött