• Anonym (Anony­m)
    Thu 22 Sep 2022 13:38
    6617 visningar
    65 svar
    -1
    65
    6617

    Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång

    Jag är inte attraherad av min partner längre, på grund av att hon i mitt tycke har lagt på sig för mycket vikt så nu är hon överviktig. Det verkar som att hon har slutat bry sig.

    Jag har såklart känslor för henne och vill egentligen inte lämna men hur gör man när man inte tänder på sin partner längre? Hon äter mycket fika, godis och sånt. Jag har försökt uppmuntra till en bättre livsstil men hon visar inget intresse för det. Har till exempel sagt att vi måste börja dra ner på sötsakerna, att det blir lite väl ofta vi äter gott. Men det funkar ej. 


    Vill ju försöka och inte bara lämna rakt av, men vad kan jag göra i denna situation? Hade ni bara lämnat?

  • Svar på tråden Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång
  • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
    Thu 22 Sep 2022 14:02
    #5

    Nej jag har inte varit ärlig och sagt att jag inte längre tänder på henne. Men jag kanske måste säga det då

  • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
    Thu 22 Sep 2022 14:30
    #8
    Anonym (J) skrev 2022-09-22 14:23:40 följande:
    Om hon äter mer för att hon mår dåligt, vilket är vanligt, så blir det bara bli värre om du säger så. 
    Hon mår inte dåligt så är inte det.
  • Anonym (Anony­m) Trådstartaren
    Fri 23 Sep 2022 10:57
    #37
    +2

    Alltså jag älskar henne men att älska någon är ju inte samma sak som sexuell attraktion. Jag älskar men är inte attraherad. Vissa verkar inte förstå skillnaden, läser jag. Det är ju inte hållbart på sikt att vara tillsammans med någon man inte tänder på? sexlivet blir ju lidande.

    Vi är unga, under 30 år. Såklart vet jag att kroppen och utseendet kan förändras med tiden och jag begriper naturligtvis att man inte ser likadan ut när man är typ 50 som man gjorde när man var ung. Men nu är ju vi unga. Och ja, man kan få cancer, drabbas av andra sjukdomar, skador osv men det är en sak det. Det rår man inte alltid för. Graviditet, ja, då är det ju förståeligt att man går upp lite i vikt men dom som vill bli av med kilona sen kan ju gå ner sen.

    Här handlar det ju om att hon är ganska lat, ärligt talat, och äter ohälsosamt. Det är väl stor skillnad på att råka ut för en olycka och få ett förändrats utseende till följd av det och att medvetet äta ohälsosamt och tillåta sig själv gå upp i vikt..

    Vill inte såra men jag har ju försökt förmedla detta till henne utan att direkt säga att jag inte tänder på henne längre, och det har inte funkat. Hon kanske inte förstår. Jag vill ju inte bara lämna rakt av. Vill att hon ska få en chans att ändras, om hon vill de och förstår hur jag känner. Det är väl inte snällare att bara lämna..

Svar på tråden Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång