Inlägg från: Anonym (ärlighet) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ärlighet)

    Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång

    Har du berättat för henne att du har svårt att tända nu pga hennes nya kroppsform? Tror det kan vara bra att vara ärlig och rak, utan att såra för mycket.

    Men det sårar ju mer att bli lämnad, så hon kanske skulle uppskatta det?

  • Anonym (ärlighet)
    Anonym (J) skrev 2022-09-22 14:23:40 följande:
    Om hon äter mer för att hon mår dåligt, vilket är vanligt, så blir det bara bli värre om du säger så. 
    Fast det är ju inte hans ansvar att se till att hon inte går upp i vikt. Däremot är det hans ansvar att vara ärlig om relationen med henne. Även om det gör ont är det bra att veta sanningen. 

    Han tänder inte på henne som det är idag och det spelar ingen roll om hon går upp tio kg till i så fall.
  • Anonym (ärlighet)
    Anonym (L) skrev 2022-09-22 14:35:42 följande:
    Nej, nej, nej... Det ska du INTE göra. Att skamma någon för sitt utseende och att det dessutom är "dig det är synd om" som inte tänder på henne är ditt problem. Du behöver inte rasera hennes självförtroende. Tro mig, hon VET att hon gått upp i vikt. Hon kanske trivs med det. Då får du väl ta och packa din lilla offerkofta och flytta hem till mamsen igen.
    Fast det är väl inte att skamma om man slutar ha sex med någon pga den personens utseende och är ärlig med det? Även hon undrar säkert varför han inte tänder på henne längre. Är det bättre att bara göra slut och lämna relationen och aldrig förklara varför?

    Det är inga konstigheter att vi tänder på olika saker och blir avtända av vissa saker. 

    Hon behöver inte ändra sig om hon inte vill. Men hon förtjänar väl en chans? 

    Man kan ju lägga fram det på olika sätt. Man kan säga att vi har olika livsstil och du gillar inte att ta hand om din hälsa, träna och äta nyttigt och det är en stor grej för mig. Jag vill dela livet med någon som också tycker sånt är viktigt. 
  • Anonym (ärlighet)
    Anonym (L) skrev 2022-09-22 15:06:30 följande:

    Nej, det skulle jag absolut inte göra. Jag skulle ge samma råd. 


    TS: Sluta handla hem snask, föreslå att ni ska gå promenader eller träna eller vad som. Eller gör slut. Men du behöver INTE tala om att du inte finner henne attraktiv. Det är bara elakt.


    Han har ju försökt med det...men hon vill inte. 
  • Anonym (ärlighet)
    Anonym (Fia) skrev 2022-09-22 17:12:13 följande:

    Vad är det som gör att du älskar henne? Varför vill du vara med henne. De positiva måste överväga de negativa annars ska man såklart alltid lämna. Men kroppsligt kommer det hända massor med förändringar med människan under en livstid. Cancer kan påverka utseendet, graviditet, skador, Medicin, olyckor,  några mer påverkansbara än andra. Om din attraktion hänger pånågra kilo så i mina öron måste du arbeta med dig själv. Så små saker ska inte påverka ens attraktion. Så förmodligen älskar du inte ?på riktigt? det är nog inte din livs kärlek. Man kan absolut föredra ett visst utseende och uppskatta vissa saker men attraktionen till livspartner borde inte va så ytlig.


    Ja, och älskar man inte någon "på riktigt" så är det ju bäst att lämna oavsett. 
  • Anonym (ärlighet)

    Det handlar ju inte bara om själva utseendet, utan också om inställningen. En 20-någonting person som inte tar hand om sig själv utan föredrar att hoppa över träningen och äta sig stor är inte attraktivt. Det visar att hon inte bryr sig så mycket om sig själv och det väcker inte direkt lust hos någon. 

    De flesta vill inte ha en partner som är passiv och inte tar tag i sitt liv. 

Svar på tråden Tänder inte på min partner längre pga viktuppgång