Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Känner att pappan sviker

    MademoiselleO skrev 2022-09-22 18:36:15 följande:

    Nu är jag sjukskriven och han envisas om att åka på en nöjesresa med jobbet i fyra dagar. Trots att jag vädjar om hjälp med sonen säger han otrevligt ?det är ditt barn, du får lösa det-jag KOMMER att åka, du bestämmer inte över mig-punkt slut!?

    Hur resonerar man med en sådan person? Finns det instanser i samhället som kan hjälpa med ett mer jämlikt ansvar?


    Man svarar att man inte hade planerat att bli ensamförälder men att om det är så han vill ha det kan ni lika gärna separera så du slipper ta reda på efter er alla tre utan mycket till hjälp, särskilt som du är sjukskriven och skulle behöva ännu mer stöd än en vanlig mamma. Nej, du kan inte tvinga honom att stanna men du kan göra bättre livsval för dig själv. Jag skulle inte ens ta en diskussion med en så egotrippad person. Han skiter i att ni har barn (förlåt, att DU har barn) och du kan inte lita på att han finns där när du behöver honom. När han kommer tillbaka kan du glatt informera honom om att du har löst problemet, permanent, och meddela att du aktivt kommer att söka eget boende så du slipper sån här skit i fortsättningen. Undrar han varför så kan du förklara att du vill vara i en relation med någon som är pålitlig och som tar sitt ansvar.

    Nej, det finns inga instanser som uppfostrar vuxna män.
  • Anonym (F)
    MademoiselleO skrev 2022-09-23 11:22:35 följande:
    Innerst inne vill han nog inte ändra sig. För finns ett fundamentalt fel. Tar jag barnet och sticker kommer han troligtvis polisanmäla mig :(
    Det kan han inte göra. Du är inte tvingad att bo med honom. Du behöver däremot antagligen informera honom om var ni bor, men det är allt. Du har skyldighet att låta honom träffa barnet, men inte under vilka omständigheter som helst. T ex kan du inte tvingas släppa in honom i ditt hem, han kan träffa barnet hos sig eller utomhus på allmän plats. Med ett så litet barn måste du kanske vara med men då kan du prata med soc om hjälp med övervakade besök, eller så ber du någon bekant vara närvarande. Aldrig ensam! Ett så litet barn kommer heller inte att bo hos pappan på länge än, övernattningar lär det inte heller vara tal om på ett tag, han ammas kanske till och med fortfarande. Det finns ingen som kommer att döma dig om du vägrar övernattningar i nuläget.

    Lämna honom. Han kan inget göra.
Svar på tråden Känner att pappan sviker