• Gullvivor

    Abortförbud ska inte påverka antalet aborter?

    Anonym (S) skrev 2022-09-23 14:12:05 följande:

    Titta på de länder där det finns abortförbud. Där finns svaret. 

    Abort är inget nytt påfund, det har funnits jättelänge, långt innan vi fick legala aborter utförda av läkare. 

    Är det bättre att både mamman och fostret dör vid en illegal abort, när vi med legala aborter endast tar bort fostret?

    Tror du alla ungdomar har konsekvenstänket i tonåren att ta ansvar för oönskade graviditet? 

    Folk har alltid och kommer alltid att ha sex för nöjes skull, inte enbart för fortplantning. Och då kommer det alltid finnas oönskade graviditeter, även i fall där man använder skydd.

    Vill man minska antalet aborter, så är det upplysning som gäller. Men många länder vill ju inte ens ha sexualundervisning i skolan. 


    Så en stat ska börja tillåta saker för att människor annars gör det ändå? Dvs något som anses vara fel/omoraliskt av staten ska man ändå tillåta så att det görs "säkert"? Gäller det bara abort eller annat också?
  • Gullvivor
    Anonym (S) skrev 2022-09-23 14:21:09 följande:
    De länder som har legal aborträtt anser inte att abort är fel eller omoraliskt, utan en rättighet för kvinnan.

    De länder som tycker det är fel, de har ingen eller en mkt restriktiv abortlagstiftning. 

    Inget land är tvingat att införa legala aborter om de inte vill. 
    Jag vet att inget land känner sig tvingat att införa legala aborter pga ditt inlägg, jag funderade mer på hur du tänkte då jag uppfattade det som att du menar att det är bättre att det sker legalt (i de länder där abortförbud råder) bara för att det finns kriminella människor som inte följer lagen och utsätter sig själva frivilligt för risker.
  • Gullvivor
    Anonym (S) skrev 2022-09-23 14:48:02 följande:
    Ja, jag tycker att det är bättre att ha legala aborter i varje land, än att kvinnor utför illegala aborter eller föder oönskade barn.
    Inte för att människor som gör kriminella inte följer lagen, utan för kvinnornas skull. Det är inte samma sak som att jag tycker att man ska tillåta all kriminalitet. 

    Finns saker som var olagligt förr som idag är tillåtet i vissa länder, t ex homosexualitet. Så vad som uppfattas som olagligt/lagligt ändras över tid. Samma med saker som förr var lagliga men idag, i vissa länder, är olagliga, t ex barnaga. 
    Det är dock skillnad när man ändrar synen (t.ex barnaga) och anser det vara fel och därför förbjuder det, än att som du skrev bara tillåta för att det finns kriminella människor som inte följer lagen.
    Det är då som att skriva att barnaga borde vara tillåtet, eftersom det finns människor som gör det trots att det är olagligt. Kanske skulle man ordna någon träff en gång i veckan hos någon myndighet där alla föräldrar kunde aga sina barn inför anställda på ett "säkert" sätt, så slipper övervåld osv ske hemma. Eller varför inte tillåta kvinnlig könsstympning nu när vi ändå är i gång, så kan det ske säkert på BVC istället. :)
  • Gullvivor
    Anonym (S) skrev 2022-09-23 15:27:01 följande:
    Fast nu skrev jag inte så, att det ska vara lagligt för att vissa bryter mot lagen. jag skrev att det ska vara lagligt för kvinnornas skull, för att kvinnor inte ska riskera att dö när de gör en illegal abort. 
    Kvinnorna behöver inte heller riskera sina liv om de inte utsätter sig själva för fara. Det är inte antingen eller, gör man en illegal abort och utsätter både sig och sitt barn för fara så får man skylla sig själv. Synd att det ska behöva leda till döden såklart, men det är självförvållat.
  • Gullvivor
    Anonym (Wtf) skrev 2022-09-23 20:35:06 följande:
    Du har rätt obehaglig människosyn.

    På något sätt verkar du gilla idén och nästan gotta dig i att illegala aborter ska straffas med döden.

    Om det var någon du känner? En släkting? Någon du verkligen bryr dig om? Din älskade moster som verkligen, verkligen inte vill få ett barn på gamla dar och blev lurad av klimakteriet. Hon dör i en osäker abort, är du lika oberörd och skadeglad?
    Jag är varken skadeglad eller gottar mig i andras död. Jag anser bara att en stat inte ska ta hänsyn till att det sker illegala aborter när det gäller abortlagen, eftersom det är ett beslut kvinnan tar själv. Hon hade kunnat behålla sitt barn som hon själv varit med och skapat, men väljer istället att utsätta både sig själv och barnet för fara. Vems fel är det om inte hennes? 
Svar på tråden Abortförbud ska inte påverka antalet aborter?