Inlägg från: SunnyP |Visa alla inlägg
  • SunnyP

    Gamla ägg?

    Jag beklagar dina missfall.
    Jag är 41 och vi har gjort en IVF pågrund av att jag streiliserade mig för 14 år sedan. Vi bor inte i Sverige och gjorde pgs screening på våra embryon, jag tror inte att det är tillåtet i Sverige tyvärr men det kan absolut vara värt att åka utomlands och göra om möjlighet finns. När man blir äldre så är så är det kromosomfel på så stor andel av äggen och vi tyckte helt klart att det var värt den extra kostnaden att minska risken för missfall. Vi har gjort två cykler, första gången fick vi 7 ägg, bara 3 befruktades normalt men alla klarade sig till dag 5 då man kan göra testning och ett av emryona var normalt. Tyvärr så implanterades inte det embryot så vi gjorde en ny cykel. Den andra gången fick vi 11 ägg och 7 befruktades normalt, bara 2 klarade sig till dag 5 men båda var otroligt nog normala och nu är jag gravid i vecka 14 med det första av dessa emryon som vi återförde. Eftersom du blir gravid naturligt så skulle jag inte göra IVF om det inte finns möjlighet att göra PGS screening då resultatet troligen inte kommer att bli annorlunda utan slumpen avgör om det är en "friskt" ägg som befruktas då man inte på något sätt kan se detta under en IVF om man inte gör kromosomtestning.
    Om man tänker att under min sista IVF så blev 7 ägg befruktade men 5 av dessa hade med största sannorlikhet lett till missfall om de återfördes så det gäller ju att träffa rätt och att rätt ägg blir befruktat. Ägg med kromosomfel kan tyvärr mycket väl bli befruktade men leder som sagt oftast till missfall. Jag har för mig att jag läst att i min ålder så är bara ca 30 procent av äggen ok och sedan går det snabbt utför tyvärr, har för mig att jag läst runt 10-15 procent vid 43 års ålder så tyvärr är odsen inte goda men omöjligt är det såklart inte om man bara orkar fortsätta försöka. Tillslut så bör man ju lyckas träffa rätt ägg tycker jag.
    Jag önskar dig all lycka till!

  • SunnyP

    Jag fick Prednisolon vid den andra återföringen, jag har lite allergier och psoreasis i hårbotten men inget allvarligt och inget som påverkat mina tidigare tre graviditeter. Min läkare ville dock köra på med allt den andra gången eftersom det första pgs testade embryot inte implanterades, det kan ju såklart berott på slumpen, ca 60 procent implanteras när de är testade men han tyckte att vi skulle köra på med allt vi kunde så det gjorde vi. Jag fick en antibiotikakur 5 dagar före återförandet och startade med Prednisolone samtidigt, Sedan tog jag progesterone och östrogen men det gör man nästan alltid vid IVF och sen fick jag allergitabletter och baby asperin. Jag började trappa ut predisolonen vid 12 fulla veckor och vid 14 fulla hade jag slutat helt med dem. Det kan absolut vara värt att testa att ta progesteron och prednisolone om du kan få det utskrivet. Jag bor i Thailand och här kan man faktiskt köpa prednisolon receptfritt på vissa apotek, jag önskar verkligen att fler läkare vore öppna för att testa det i alla fall eftersom det inte gör någon skada och att det har hjälpt så otroligt många kvinnor som haft upprepade missfall.

Svar på tråden Gamla ägg?