• Anonym (lämpl­igt straff­)
  Mon 17 Oct 2022 10:15
  23384 visningar
  262 svar
  262
  23384

  Vem ska betala fakturan?

  iamwonderful skrev 2022-10-16 23:04:11 följande:
  Om incitamentet redan finns, om föräldrarna upprepar det dagligen på vilket sätt tänker du då att fakturan ska hjälpa till att barnet slutar?
  Anonym (?) skrev 2022-10-16 23:07:50 följande:
  Du måste ju verkligen vara en av de få som är dum på riktigt!
  Ska inte du som får fakturan få ditt barn att fatta. Du kan verkligen inte vara på riktigt. Så dum kan man inte vara om man inte anstränger sig.

  Precis, en mycket dyr faktura orsakat av ens barn får vilken förälder som helst att gå i taket och vidta åtgärder de anser passande.

  Var en tjej som utlöste brandlarmet när jag gick i högstadiet, det var några veckor kvar till sommarlovet. Vet inte om hennes föräldrar hade hunnit få fakturan eller om straffet kom direkt, men tror att straffet kom direkt.
  Hon fick utegångsförbud hela sommaren! Även reducerad månadspeng. Föräldrarna var konsekventa och lät henne inte träffa en enda kompis eller gå ut ensam annat än för korta promenader, utöver det var det enbart umgänge med familjen och vänner till dem.
  Kan lova att hon aldrig mer utlöste ett brandlarm under resten av skolgången.

  Har du provat 10 veckors utegångsförbud med reducerad månadspeng på ditt barn, ts? Om hen nu är en serie-larmutlösare eller om det bara var ett exempel.
 • Anonym (lämpl­igt straff­)
  Mon 17 Oct 2022 12:20
  Ellie skrev 2022-10-17 10:22:18 följande:
  Perfekt sätt att se till att barnet hamnar utanför, blir av med kompisar, mår dåligt, hamnar i värre beteende...
  Att arbeta av fakturan med uppgifter i hemmet hade varit rimligare.
  Det är möjligt att vissa barn blir värre. Denna tjej jag syftar på hade gott om vänner. Tror även att hon fick ta hem "rätt" vänner stunder när någon av föräldrarna var hemma.
  Familjen hade dessutom stor trädgård, pool och stall, så var inte så värst synd om henne. Hon fick ju följa med på familjens resor också. 
  Men eftersom hon gillade att hänga ute med andra fjortisar på helgnätter och röka och dricka så såg kanske föräldrarna det som en skänk från ovan att deras dotter satt igång brandlarmet, så de hade en anledning att ta i med hårdhandskarna?
  Möjligheten finns att de faktiskt kan ha räddat henne från magpumpningar, starkare involvering i fel sällskap och pinsamheter gjorda på fyllan.

  Arbeta av fakturan med uppgifter i hemmet är också bra, man får välja lite vad som passar och tar på larmutlösaren.
  Inget dataspelande på 2 månader är också bra om man har ett barn som inte är mycket för att gå ut. Eller att man kan tvinga ut barnet på några km promenad varje dag.
  Du har rätt i att arbeta av skulden passar de flesta barn/tonåringar samt att bli av med stor del av ordinarie månadspengen. Så att barnet inser hur dyrt och fel det är att falsklarma. Begränsad ekonomi biter på de flesta.
 • Anonym (lämpl­igt straff­)
  Sat 22 Oct 2022 10:55
  iamwonderful skrev 2022-10-17 18:05:56 följande:
  vi pratar alltså om ett barn som är 8 år.

  Ska du som förälder sitta en hel sommar inne? Ha ständigt tjafs? Bråk? Kan det bli värre?
  Jag hade ingen aning om att ungen bara var 8. Är barnet bara en liten andraklassare och redan startar brandalarmet löper den stor risk att bli en riktig busunge i negativ bemärkelse. Klart att det måste bestraffas ordentligt.
  Blir det tjuvrökning vid 9, hemskjutsning av polis för fylla vid 10?

  Hon som olagligen falsklarmade som jag syftade på var 13-14 och fick inte gå ut en enda kväll på hela sommaren ensam för att vara med kompisar. Skulle föräldrarna någonstans tog de henne med sig. Hon var självfallet med på alla resor familjen gjorde, det hade hon varit oavsett. Möjligt att de kallade in mormor el andra släktingar ibland. Det vet jag inget om.

  Tror att de flesta uppfattar utegångsförbud som att inte få gå ut ensam, inte att vara konstant fånge i hemmet tillsammans med båda föräldrarna
  Vill man uppfostra och inte göda en tonåring som redan lätt är på glid med fel sällskap och olagliga handlingar som falsklarm så är det lätt att stå tillbaka egna nöjen, som att gå ut på krogen och äta och dricka gott utan barn.
  Det gör man väl ändå inte medan man lämnar barnen hemma ensamma som förälder till barn mellan 8-13?

  Skulle gissa att det är betydligt enklare att hålla en 8åring hemma om kvällarna/nätterna, sommar eller ej. Det gör man ju naturligt. Förvisso kan 8åringen leka med kompisar men då är oftast andra föräldrar ändå närvarande. Utegångsförbud är nog mer lämpat för äldre barn som vill vara ute på stan och hänga och aldrig gå hem.
 • Anonym (lämpl­igt straff­)
  Sat 29 Oct 2022 14:06
  iamwonderful skrev 2022-10-28 20:16:29 följande:
  Bestred faktura.Den är nu makulerad.Skål
  Fakturan som du inte hade?
Svar på tråden Vem ska betala fakturan?