Inlägg från: mamma8212 |Visa alla inlägg
  • mamma8212

    BF Juli 2023

    Jag hoppar in här, jag har plussat idag efter 1 1/2 år av försök 😊 Vi hade gett upp för längesen. Har alltid blivit gravid jättelätt innan men inte denna gången.. haft utredning som inte visat något fel. Tog ett test imorse mest för att, som jag gör varje månad innan mens. Beräknad till 10 juli men kommer bli snittad några veckor innan pga av komplikationer vid min förra förlossning. Jag är i chock tror jag. Helt sjukt. Blir fjärde barnet om det går hela vägen 😊

  • mamma8212

    1/7 T123, fjärde barnet


    1/7 Primula, andra barnet
    3/7 Brallans, andra barnet 
    4/7 Grumpy88, tredje barnet
    4/7 Malin845, andra barnet
    4/7 Sofian81
    10/7 Mamman8212, fjärde barnet
    11/7 Medioker, tredje barnet 
  • mamma8212


    Tog ett digitalt också såklart. BIM borde vara idag som sagt, så jag verkar ha ordentligt med hormon i kroppen iaf 😊
  • mamma8212

    Hur gör ni med vitaminer? Jag har inte ätit folsyra eftersom detta var så oväntat, men har börjat nu. Äter ni gravidvitaminer också? Eller bara vitaminer för gravida? Jag har glömt hur man brukar göra 🙈

  • mamma8212
    Piah91 skrev 2022-10-31 21:01:50 följande:
    Ja, jag tycker det vore mysigt att vara hemma båda två så mycket som möjligt Skrattande Ja, det ska nog gå bra, har faktiskt börjat läsa lite vad man ska tänka på när man får barn mitt i sommaren, då det kan bli rätt varmt och så Glad Ska bli mysigt..Tänkte på jordgubbstårta för några dagar sedan och var så sugen på det haha, får fira med det nästa år i sommar Skrattande 

    Någon som har fått någon craving? Jag tycker jag tidigt (innan bim tom) blev sugen på lök, speciellt rå röd lök på mackan haha
    Inget, jag brukar vara tvärtom. Har tappat sug för typ all mat när jag varit gravid, haha.
  • mamma8212
    Cocachins skrev 2022-11-01 20:11:19 följande:

    Hej, hur mår ni andra? Jag hade väldigt kraftigt illamående förra graviditeten och det har ännu inte kommit något sådant vilket jag är tacksam för, är nog för tidigt. Men jag känner mig så slut, har kanske också haft lite mycket runtomkring mig sista tiden. Så måste t det lite lugnt. Men jag känner mig yr på ett vis jag inte brukar ha och så känner jag mig ?gråtig? och känslomässig. Känner ni andra något?


    Jag har molvärk till och från, som att det drar i livmodern liksom. Har känt ytterst liten känning av illamående idag. Annars inget. Jag är glad så länge det håller sig borta... Vill verkligen inte börja må dåligt. 
  • mamma8212
    Sofian81 skrev 2022-11-03 06:50:54 följande:

    Cocachins, jag förstår det rent logiskt, men tänker ändå att det är så vanligt att det borde drabba mig också. Galet hur hjärnan dummar sig Skäms

    Imorgon ska jag på hälsosamtal och bla annat ta ställning till fosterdiagnostik. Hur tänker ni andra där? Ska ni göra Kubtest osv?


    Ska också på hälsosamtal idag. Vi kommer göra kub, eller ev nipt privat. Känner att jag fyller ändå 40 och därmed finns det risker. Skulle det visa på ngt så vill vi ha valet att kunna avbryta..
  • mamma8212

    Jag var på ett första samtal hos barnmorskan i förrgår. Bokade in tid för inskrivning och KUB i början av januari. Om några veckor ska jag på läkarbesök och antagligen göra ett tidigt ultraljud. Min förra förlossning var väldigt dramatiskt, min livmoder sprack pga tidigare kejsarsnitt. Så denna graviditeten kommer följas tätare och det kommer bokas kejsarsnitt några veckor innan bf. Går in i vecka 6 imorgon och tiden går såå långsamt 😄 Har inga symtom än iaf, vilket jag är glad för.. gillar inte att känna mig gravid och "begränsad".

  • mamma8212
    Cocachins skrev 2022-11-13 08:23:06 följande:

    Hej, några fler än jag som känner att det vore skönt att ha några att chatta med anonymt ett tag till? Jag är inte helt redo att gå med i en fb grupp ännu. Om så är fallet skulle vi tex kunna starta en ny grupp här eller så kör vi på i denna anonymt tills man är redo för fb gruppen?

    Jag har haft en jobbig sista vecka. Jag känner att hormonerna flödar och jag har som en ångests i hela kroppen, mycket tror jag för att jag är så trött. Får tankar som att; ju ska jag orka detta osv., vilket öka på ångesten. Hade sånt fruktansvärt illamående i förra graviditeten och nu när lite illamående börjar smyga såg på får jag typ panik. Kräktes otroligt mycket sist fram till typ vecka 22. Jag skulle säkert behöva ta det lugnare just nu men jag hittar inte dit, tex har jag sovit väldigt dåligt på slutet mycket pga att jag har en stark växtvärk som väcker mig på nätterna och har haft huvudvärk. Växtvärken är som en kraftig mensvärk och de gör som sagt så ont att jag inte kan sova, inatt mådde jag illa av värmen och har fått ta Alvedon. Allt detta sammantaget stressar mig just nu. Barnet är planerat och mycket övertänkt, ändå får jag känslor dom herregud vad har jag gett mig in på. Finns det någon mer som kan relatera? 


    Jag känner samma.. börjar också känna av illamående och får panik av bara känslan att det kan bli värre. Jag hatar att känna mig begränsad av min egen  kropp och att ev inte räcka till för mina barn. Plus en massa annat tvivel, som du skriver, om jag kommer orkar, kommer vår relation orka ett barn till, mycket praktiskt att lösa så som bil osv.. Det har tagit så lång tid för oss att bli gravida så jag hade ställt in mig på att det inte blir fler. Så allt har varit så oväntat, men ändå inte. 
  • mamma8212
    Sofian81 skrev 2022-11-14 09:06:18 följande:

    Samma här, så fort illamåendet gjorde entre började jag undra vad f*n jag gett mig in på. Såhär tidigt i graviditeten tycker jag att det är omöjligt att förstå att det kommer en gullig bebis ut av det, känner mig mest bara sjuk och ynklig.

    Tycker att det är jättejobbigt på jobbet också, svårt att dölja (gas)magen och att försöka bete sig normalt trots att man har spyan i halsen hela tiden. Funderar faktiskt på att berätta för min närmaste chef för att kunna komma iväg på pauser ibland om det blir för jobbigt..

    Hur har ni andra gjort? Har ni berättat på jobbet eller för anhöriga än?


    Om det blir värre får jag berätta för chefen men än så länge funkar det.. Mest om det blir så illa att jag måste vara hemma, så folk inte börjar prata. 
  • mamma8212
    Lillahusetss skrev 2022-11-14 11:05:40 följande:

    Jag hade en liten strimma blod i flytning igår samt lite lite brunt på pappret när jag torkade mig senare på kvällen. Inte känt av något mer efter det, och inte haft någon smärta i magen. Har dessutom kvar alla mina symptom.

    Blir ju självklart orolig, och rädd för mf men hoppas verkligen att allt är som det ska. Har läst att det är vanligt med mindre blödningar under de första månaderna, går in i vecka 8 imorgon. 


    Samma här.. haft lite rosa flytning någon gång varje dag. Idag såg det mörkare ut, men inget rent blod.. 
  • mamma8212
    Cocachins skrev 2022-12-02 20:56:21 följande:

    Hej, jag är i vecka 7+5 och har idag fått bruna flutbringar, dvs gammmalt blod? Ser typ ut som i början eller slutet på mensen. det känns inte alls bra. Det faktum att jag inte alls mått illa så som i min första graviditet bidrar ju nu till oron. Har inte varit orolig fram tills idag, men nu känner jag mig inte optimistisk. varit i kontakt med mvc och gynakuten men ska bara avvakta? vill ju komma in på ett VUL, men det funkar inte så alltsp? Vad krävs för att få ett tidigt ultraljud? Att man blöder mera? Hur hade ni gjort i mitt läge, betalar man privat? 


    Jag har hade både bruna och rosa flytningar i flera veckor i början. Har det fortfarande ibland i vecka 9. Har gjort ul och där finns ingen hittad anledning till varför det är så. Mina symtom är också minskade sen ett tag tillbaka men allt ser ok ut :)
Svar på tråden BF Juli 2023