Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Barnets pappa stressar ihjäl mig

    Kan ni ha en lista vid sängen? Du skriver klockslag och en förkortning för vad du gjort. B = blöja. A=amma osv. Det är inte en långsiktig lösning, men kanske nödvändigt för att du ska få sova. 


    Sen beror det väl på vad anledningen till hans beteende är - om han vill kontrollera dig eller om han får ångest av att tänka på att något dåligt kan hända ert barn. Vill han kontrollera dig behöver ni parterapi och/eller separation snabbt.  Sånt eskalerar. 


    Får han ångest/oro över barnet behöver han jobba med det. Om man gör som ångesten/oron säger genom att väcka dig eller ha en sån där lista jag skrev om blir ångesten bara värre och värre. Genom att möta ångesten/oron och gå emot den kommer den successivt att krympa. Så då behöver han öva sig på att inte väcka dig på natten utan istället själv bedöma om barnet mår bra eller inte och själv göra det som kanske behövs. Och om barnet är ok måste han lita på att du har matat som det är sagt, möta de obehagskänslor det innebär att inte kunna kontrollera det och låta dem lägga sig och somna om. Lättare sagt än gjort, men det är det som måste göras. 


    En lista vid sängen kan vara en akut hjälp för att du ska få sova, men den måste på sikt bort, för alla flyktbeteenden från oro/ångest göder den. 


    Jag tänker att det inte är konstigt om det här oroar honom enormt. Basen i att sköta bebisar är att ge dem mat. Det har inte funkat och han står helt maktlös vad gäller ert barns överlevnad. Det viktigaste i hans liv ligger helt i andras händer. Det är tufft. I synnerhet för någon med kontrollbehov. 

Svar på tråden Barnets pappa stressar ihjäl mig