Inlägg från: skolios |Visa alla inlägg
  • skolios

    Barnets pappa stressar ihjäl mig

    Torna skrev 2022-11-14 07:06:41 följande:

    Tack för alla tips och olika synvinklar på denna situation. Hade önskat det gick att prata med någon utomstående tillsammans men det anser han är trams, men ska försöka få lite tips och stöd från bvc och även ta upp detta när jag går på efterkontroll. Tack och lov går bebis upp mycket o vikt och ligger nu inom normalspannet och får styra matning mer själv. Det underlättar lite på nätterna, annars är det fortfarande likadant, spelar ingen roll vad jag säger. Sen är det ju så svårt eftersom han är en bra pappa till bebisen och verkligen bryr sig. Men blir galen på att han inte verkar fatta att jag ska hålla hela dagarna också..


    Klart att han tycker det är tramsigt att gå och prata med någon eftersom han vet att det han gör är fel.
    Jag fattar inte varför du fortsätter att diskutera detta med honom, varför behöver du hans tillåtelse för hur du sköter nätterna när ansvaret är ditt? Han har själv avsagt sig ansvar på natten eftersom han behöver sova och då är det du som bestämmer. Du behöver tuffa till dig. 
  • skolios
    Torna skrev 2022-11-25 13:05:00 följande:
    Jo så är det kanske. Vill inte ha massa konflikter som också tar energi, utan försöka hitta ett läge där vi båda kan koppla av. Men kanske bara är att sätta hårt mot hårt. 
    Men det är ju inte du som startar konflikter, det är han. Han har ett kontrollbehov som gör det svårt för honom att koppla av, det har inget med dig att göra. Du måste förstå att du gör inget fel, hans kontrollbehov är ett problem han har oberoende av vad som händer. Han har säkert liknande beteende annars också. 
Svar på tråden Barnets pappa stressar ihjäl mig