• SvenOlsson

    32årig ensamstående, första mötet om två månader

    Carina90 skrev 2022-11-01 20:10:21 följande:
    Efter att ha dejtat i flera år utan att ha hittat rätt man har nu min barnlängtan nått nya höjder. Man blir inte yngre och kärleken kan man hitta när som hälls men fönstret för barn är tyvärr begränsar så nu har jag tagit saken i egna händer och har kontaktat min barnmorskemottagning och fåt en tid om två månader för att påbörja resan att bli mamma. 
    Jag tycker du gör helt rätt som redan nu tar tag i frågan. Det kan ta år att utveckla en relation till punkten då barnfrågan ens kommer på bordet. Det är också runt mitten av 30-års-åldern det blir vanligare att framtida kärlekspartners redan har barn sedan innan och känner sig klara med den biten. I vart fall var det min erfarenhet som man.

    Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta. Det är olika från region till region. Västra Götaland hade väldigt långa köer sist jag hörde, upp till fyra år (!). Skåne stängde ner helt förra året för de fick slut på donatorsperma, men det berodde på pandemin så de är förmodligen igång igen. En del tar kontakt direkt med donatorer och då är det ju ingen väntetid på så sätt. Det är ett bra alternativ även på en del andra sätt, t.ex att en på förhand kan bilda sig en uppfattning om donatorn. Insemination på klinik har andra fördelar, t.ex om kvinnans fertilitet inte är på topp eller resväg om det råkar finnas en klinik i samma stad. Så det är olika vad som funkar bäst :) 
Svar på tråden 32årig ensamstående, första mötet om två månader