• Tis 8 nov 2022 18:56
  1803 visningar
  5 svar
  5
  1803

  Skjuter upp saker

  Jag är en person som gärna skjuter upp saker som är jobbiga att göra. Så länge jag inte gör dom så hänger det över mig. Det tar mental energi att göra sakerna tex söka jobb, men det tar också energi att ha dom hängande över sig....
  Jag skjuter upp saker för att jag tvivlar på att jag klarar dom. Jag märker mång gånger att det var väl inte så svårt eller det va svårt men det gick till sist iaf.... Att jag ofta överdriver o förstorar problemen och ser svårigheter hellre än lösningar. 
  Sedan så ger jag lätt upp om det kommer ngt hinder, tex teknik som strular när man ska fylla i en ansökan.
  En svårighet är att jag vill gärna göra rätt, om jag gör fel så känner jag mig dålig, att det är jag som är fel.....Jag är hård emot mig själv. Har ändå börjat och försöka berömma mig själv när jag fått klart saker eller försökt och göra saker...och det har bra effekt.
  Och så har jag svårt för att ta hjälp, för att jag skäms, jag tycker att jag borde klara av det själv. Fast ibland så skulle jag bara behöva lite rådgivning eller peppning men oftast inte att ngn gör det  åt mig. Det är mera att dagarna går och jag gör allt utom det vikigaste, utan gör mindre viktiga saker och nöjessaker istället... Men gör inte det som är allra viktigast.
  Det skulle ändå vara bra om jag hade en person och stå till svars för att jag fått gjort det som jag planerat för dagen och inte bara slappat och glott på tvprogram eller facebook etc. Oftast blir det mer stress, ännu mera att göra om man inte gör saker i god tid...
  Jag är en motivationsstyrd person och att känna gemenskap och göra saker med andra är det som får mig att göra saker och då känns det tungt att ensam
  fixa 


  Har ni några tips?
 • Svar på tråden Skjuter upp saker
 • Lör 12 nov 2022 01:45
  #3

  Tack Mindler, det var en jättebra länk, jag kände verkligen igen mig. Stämmer in på i princip allt prokrastering.... så ska ta till tipsen....=)

 • Tis 22 nov 2022 19:47
  #5

  Tack Mindler, det är verkligen ett stort problem för mig och listor är något jag brukar skriva men det är mera för att kunna bocka av... jag sätter inte någon deadline.... men vissa saker har ju deadline i sig själv men jag skriver inte ner en specifik dagsplanering....  det skulle jag behöva bli bättre på.... har i alla fall försökt börja dagen efter frukost och påklädning etc med att göra några viktiga saker sen pausa efter en stund.

Svar på tråden Skjuter upp saker
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.