• Tor 17 nov 13:38
  1219 visningar
  4 svar
  4
  1219

  Kort lutealfas efter P-Piller, erfarenheter?

  Hej!

  Jag slutade med p piller för ca 5 månader sedan och har sedan dess endast 7-8 dagar mellan ägglossning och mens. Någon som varit i liknande situation? hur gick det för dig?

 • Svar på tråden Kort lutealfas efter P-Piller, erfarenheter?
 • Sön 20 nov 15:51
  #1

  Hej! 


  Jag har också detta, slutade med p-piller i september 2021, första mensen i december 2021 och regelbunden menscykel på ca 30-34 dagar. Oftast ägglossning dag 26-28 och ca 6 dagar luteasfas. Vi har aktivt försökt få barn i ca 1 års tid men utan resultat tyvärr, har dessutom spottings from ca 2 dagar efter ägglossning till mens så vi har beslutat oss för att nu gå vidare med en utredning. 

 • Anonym (.)
  Mån 21 nov 21:34
  #2

  Tack för att du delar med dig! Jag blev gravid snabbt men det resulterade tyvärr i tidigt missfall. Jag har även svaga och svajiga höjningar av kroppstemperaturen efter ägglossning, så jag tror att problemet ligger i en brist på progesteron, något som läkarna verkar ha noll kunskap om och en ovilja att hjälpa till med. Har ni lyckats få kontakt med något bra ställe att göra utredning på än?

 • Tis 22 nov 20:23
  #3

  Jag har samma tanke gällande progesteronet, vore mest logiskt om det vore så. Jag har dock aldrig varit gravid eller fått missfall Utan mensen kommer alldeles för tidigt för att jag ens skall hinna tänka på det. Tar clearblue digitala ägglossningstest dag 17-28 ca varje månad för att tracka och se om nått mönster finns osv.


  Vi fick faktiskt en tid 28/12 tidigare idag då vi stod på väntelista, känns väldigt skönt att ha den bokad och att man nu har ?startat? igång den processen även om man såklart också är nervös över eventuella svar. Vi väljer en privat klinik men som har avtal med regionen och behövde ej remiss till första mötet. Då kommer vi att träffa en fertilitetsläkare, gå igenom vår situation och ta blodprover, ev vaginalt ultraljud mm och sedan får min man en remiss för spermaprov berättade hon över telefon. Jag var där i juni och spolade äggledarna mm och tyckte om själva kliniken :) 
  hur tänker du/ni gällande utredning?

 • Anonym (.)
  Tis 22 nov 22:26
  #4

  Vad skönt att ni fått en tidigare tid! Jag håller tummarna för er!
  Jag har lyckats tjata till mig att få göra ett blodprov på progesteron efter ÄL denna månad. Men i övrigt hänvisas jag bara till att vänta då det kan ta tid för hormonerna att komma i balans efter P piller.. men man är ju otålig och jag ser ingen förbättring från cykel till cykel utan lutealfasen är alltid för kort och bara 7-8 dagar. Den gången jag blev gravid hade jag även mens som vanligt i ca fem dagar och testade positivt på graviditetstest bara två dagar efter mens. Så konstigt.. sen kom det ett missfall ett par veckor senare.
  det känns så frustrerande att behöva vänta när man ändå vet på ett ungefär vart problemet ligger:/ jag kan skriva och uppdatera om progesteronprovet sen när jag tagit det!

Svar på tråden Kort lutealfas efter P-Piller, erfarenheter?
Logga in
Bli medlem