• Anonym (.)

    Kort lutealfas efter P-Piller, erfarenheter?

    Tack för att du delar med dig! Jag blev gravid snabbt men det resulterade tyvärr i tidigt missfall. Jag har även svaga och svajiga höjningar av kroppstemperaturen efter ägglossning, så jag tror att problemet ligger i en brist på progesteron, något som läkarna verkar ha noll kunskap om och en ovilja att hjälpa till med. Har ni lyckats få kontakt med något bra ställe att göra utredning på än?

  • Anonym (.)

    Vad skönt att ni fått en tidigare tid! Jag håller tummarna för er!
    Jag har lyckats tjata till mig att få göra ett blodprov på progesteron efter ÄL denna månad. Men i övrigt hänvisas jag bara till att vänta då det kan ta tid för hormonerna att komma i balans efter P piller.. men man är ju otålig och jag ser ingen förbättring från cykel till cykel utan lutealfasen är alltid för kort och bara 7-8 dagar. Den gången jag blev gravid hade jag även mens som vanligt i ca fem dagar och testade positivt på graviditetstest bara två dagar efter mens. Så konstigt.. sen kom det ett missfall ett par veckor senare.
    det känns så frustrerande att behöva vänta när man ändå vet på ett ungefär vart problemet ligger:/ jag kan skriva och uppdatera om progesteronprovet sen när jag tagit det!

Svar på tråden Kort lutealfas efter P-Piller, erfarenheter?