• Tis 22 nov 2022 12:25
  3148 visningar
  22 svar
  22
  3148

  Hon vet inte om hon vill längre

  Hej första gången jag skriver här.

  jag och min partner har 2st killar tillsammans en på snart 3 och en på snart 5.
  Nu är det så att min partner för ca 2,5 år sedan sa att hon vet inte om hon vill ha en kärleksrelation tillsammans längre. 
  Vi började gå i terapi för ca 1,5 år sedan men som vi fick pausa för det kom mer akuta problem i mellan. Men nu ca 2,5 månader sedan så kommer hon hem och säger att hon har börjat skriva med en annan man på jobbet och vill ha en paus. Jag flyttar hem till mina föräldrar över en helg tillsammans med barna för att hon skulle tänka. Hon går med på att jag kan komma hem och att vi startar upp familjeterapin igen. 
  men nu till där vi står idag. nu har vi varit och pratat 6 gånger och hon vet fortfarande inte om hon vill försöka eller separera. 
  det som gör det extra jobbigt är att vi ändå visar en viss uppskattning gentemot varandra med pussar och lite hudkontakt och smekningar både i vardagen samt i sängen. mer än vi egentligen gjorde förr fast utan att det leder till sex. 
  Men efter sista samtalet när hon fortfarande säger att hon inte vet vad hon vill så börjar jag känna mig bitter och irriterad. Hur länge skall jag stå ut med det ständiga hotet att bli lämnad.
  jag har svårt att ställa krav om ett svar för rädslan att jag skall tvinga fram ett beslut från ehnne som jag helst inte vill ha. 
  så vad skall man göra?

 • Svar på tråden Hon vet inte om hon vill längre
 • Tis 22 nov 2022 14:14
  #5
  Fjäril kär skrev 2022-11-22 12:50:01 följande:

  Det låter som att hon velar mellan dig och den andra mannen och att hon väntar på att få ett svar från honom. När han säger ja så drar hon.. Innan dess leker hon familj med dig...

  Självklart ska du ställa krav på henne. Du måste göra det för era barns skull. Ska terapin göra nytta måste hon ju vilja satsa 110% på er och vara ärlig mot dig. Det är hon som måste göra jobbet med sitt velande. Vad behöver hon ha för att kunna bestämma sig och vad gör hon aktivt åt det? 

  Och detta är väl något som definitivt måste tas upp på er terapi. Säg att du inte orkar mer. Nu måste hon ha bestämt sig. Annars går du.

  Kom ihåg att hon velar så länge du tillåter henne att göra det. Så länge hon vet att det bara är tomma hot som inte betyder något har hon ingen anledning att ta dig på allvar. 


   mannen i fråga har fru och barn och kommer inte lämna sin familj enligt henne. Tror hon är ärlig i detta då hon vet att om hon ljuger så är kontakten mellan oss över förutom de som gäller barna och det vill hon inte. 
  Jag har pressat henne att säga att hon vill separera men hon förmår sig inte säga det. Allt jag får är jag vet inte. hon vill inte sälja huset hon vill inte sluta träffas. 
  Men jag vet att om hon inte vill längre så är jag färdig med henne.
  Mest för att jag skall klara av att släppa henne.
  jag har sagt att jag inte orkar längre men inte ställt något ultimatum 
 • Tis 22 nov 2022 14:17
  #6

  Ställer jag krav så vet jag att det blir att vi går isär 

 • Tis 22 nov 2022 14:29
  #10

  klart att jag känner att jag vill ha någon som vill ha mig tillbaka. och det har självklart varit perioder under dessa år som varit väldigt bra.
  men vi har ett destruktivt beteende mot varandra som vi nu har börjat att lära oss och förstå vad vi faktiskt har hållit på med.
  jag är inte bered att kasta bort 8 år innan vi faktiskt har gjort ett försök med relationen där vi faktiskt förstår varandra. 
  Men självklart känner jag att jag måste få svar.

 • Tis 22 nov 2022 14:30
  #11
  Fjäril kär skrev 2022-11-22 14:28:08 följande:
  Och vad är alternativet menar du? Hon vill ju inte. 
  Varför kan hon inte bara säga det då?
  när jag till och med bett henne säga det
 • Tis 22 nov 2022 14:39
  #15

  För att jag inte vill gå isär rädsla för att få ett svar jag inte vill ha!

Svar på tråden Hon vet inte om hon vill längre
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.