• Anonym (TS)
    Thu 1 Dec 2022 12:55
    6980 visningar
    41 svar
    -1 +1
    41
    6980

    Bortglömt barn på förskolan

    Igår gick jag förbi en förskola, klockan var drygt 10:20. I hörnet på staketet står en liten flicka och gråter, ropar på mamma. Hon kan inte varit mer än 2år, rosa overall, inga vantar och iskall om händerna, tårar på kinderna. Jag stannar upp, känner att något är fel. Går in på gården, INGA VUXNA! Inga barn heller. Tar flickan i handen och går med henne till dörren, bankar på, en trött och ointresserad barnskötare öppnar. Jag frågar om flickan hör hemma hos dem.... Öh, ja.... säger hon.
    Alla andra är inne. I värmen. Denna lilla flicka har alltså blivit kvarglömd på gården efter utevistelse. Helt ensam. Rädd och ledsen. Ingen som hör henne gråta. Och mamma kommer inte trots att hon ropar. Kommer inte upp till dörren för det är en trappa hon inte kom upp för själv.
    HUR FAN KAN MAN GLÖMMA ETT LITET BARN UTE! Det är liksom dras enda jobb, att ta hand om barnen. Gudars vet när utevistelsen tog slut, hur länge hon stått där och gråtit, iskall var hon. Hade jag varit en annan sorts person så hade jag bara kunnat lyft henne över staketet, in i skogen... ingen hade ens märkt att hon var borta. Fy FAN!

  • Svar på tråden Bortglömt barn på förskolan
  • Anonym (Mamma­)
    Thu 1 Dec 2022 12:57
    #1
    +7

    Ärligt talat, ring rektorn om det där! Inte ok någonstans!!

  • Anonym (V)
    Thu 1 Dec 2022 14:35
    #2
    +2

    tycker också du ska ringa rektorn. Om det nu mot förmodan inte var så att hon blev bortglömd utan att de precis gått in och skulle hämta henne så är det ju ändå ingen skada skedd om du ringer rektorn. Huvudsaken är att rektorn får veta. 

  • Anonym (Tvill­ingmor­san)
    Thu 1 Dec 2022 14:38
    #3
    +4

    Håller med, du måste kontakta förskolans rektor. Flickans föräldrar vill säkert också ha reda på det där.

  • Anonym (Mamma­hjärta­t)
    Thu 1 Dec 2022 14:41
    #4

    Ring rektorn.

    Får ju ont i hjärtat av att läsa det du skriver.

  • Thu 1 Dec 2022 15:01
    #5

    Ring rektorn, snälla! Eller pm:a mig om vilken förskola det gäller...

  • Anonym (Teddy­)
    Thu 1 Dec 2022 15:04
    #6

    Usch, vad hemskt.

  • Anonym (Skand­al)
    Thu 1 Dec 2022 15:25
    #7
    +3

    Att lämna en två-åring utan tillsyn är skandalöst. Förutom alla risker barnet kan utsättas för så kan det bli traumatiserat av att ha blivit övergivet. Detta är en riktigt allvarlig försummelse av personalen!

  • Kockob­ello
    Thu 1 Dec 2022 15:31
    #8
    +2

    Ah fy fan. Kontakta rektorn. Helt oacceptabelt, det är psykisk misshandel.

  • Anonym (Fy fan)
    Thu 1 Dec 2022 15:38
    #9
    +2

    Fy fan... Liknande hände min son när han var drygt 2 år. Barnen hade en "sovbod" utanför förskola där de sov på eftermiddagen. Han har då vaknat upp och gått ut därifrån. Försökt ta sig in till förskolan. Gråtit och skrikit, men ingen hörde... Tillslut kom en förälder och såg honom och tog upp honom. Personalen som var inne hade "råkat" lägga ifrån sig babyvakten och inte hört honom.... Usch och fy!! Min stackars unge! Han hade dessutom en jobbig period efter inskolning och trivdes inte alls på förskolan. Blev ju inte bättre efter detta...
    Ta det med chefen!!

  • Anonym (My81)
    Thu 1 Dec 2022 15:57
    #10
    -3

    Ja kan va bra att ringa upp rektorn. Men glöm då inte att du inte vet igentligen vad som har hänt. Hur vet du att det inte var en fsk lärare el vikarie som öppnade dörren. Finns det bara en dörr???? 

    Men tyvärr så händer det ibland att barn blir kvar ute. Kan tänka mig att personalen är utarbetade. Stor rulians på vikarier. Både med och utan utbildning. Oftast tar man in dom som är billigast och då får man också vad man betalar ibland är det mer rörigt en hjälpande för den ordinarie personal som ska stå på benen för dagen. 
    Kan finnas många orsaker men sådana saker ska ju självklart inte hända. Men det är facktist rektorns arbete att se till att personalen har orken och viljan till välmående personal. Vilket deta ej kan va på denna förskola. Och som på många förskolor i landet.
    Ring och prata med rektorn men va kritiskt också till rektorns roll i det hella. 

Svar på tråden Bortglömt barn på förskolan